Компарекс с признание от Microsoft, отличи свои партньори

Пет партньора на Компарекс България получиха награди от компанията

Българският офис на Компарекс – международна компания за доставка на ИТ услуги с фокус върху консултирането и поддръжката – отличи пет от партньорите си за напредъка им в развитието на бизнеса с облачни технологии и решения на Microsoft. Това стана по време на церемония в приятелска атмосфера на първата „Годишна среща на партньорите“ на фирмата.

Zetta Systems бе отличена от Компарекс за дебют на годината. Big Boy 2001 взе отличието в категорията за малък и среден бизнес. За корпоративен проект на годината приз получи Atos IT Solutions&Services.

Партньор на годината за Office 365 решения стана компанията Naxex Technnological Development, а Sirma Solutions взе наградата за Azure партньор на годината.

Самата Компарекс България бе избрана наскоро за партньор на годината на Microsoft. Наградата отразява успеха на компанията в усилията й да посрещне повишения интерес на предприятията у нас към облачните услуги.

Годишната партньорска среща ще се превърне в традиция за Компарекс, която отбеляза съществен растеж през изминалата година и значително разшири мрежата си от партньори, сподели Оана Пиперова, основател и мениджър на българския офис на компанията.

Преобладаваща част от ръста на Компарекс – около 70% – се дължи на засиления интерес на българските организации към облачни ИТ решения. Спестяването на инвестиции в хардуер, възможността за заплащане на месечни вноски и фактът, че клиентът плаща само за толкова ресурс, колкото реално използва – са сред факторите, които тласкат предприятията към избора на облачни системи.

През миналата година Компарекс започна своята трансформация от лиценционен консултант към компания, която развива и предлага на клиентите свои собствени услуги, свързани с облачните технологии, разкара Десислава Христова, търговски директор. В този процес Компарекс разви и сертифицира екипа си на местно ниво и освен работата с крайни клиенти изгради мрежа от ИТ компании, която допринесе значително за продажбите на Office 365 и Azure услуги.

Стремежът на Компарекс е да предложи пълния спектър от услуги – от консултация и оценка на инфраструктурата, до продажба на лицензи и поддръжката им след това, споделиха от компанията.