Xiaomi започна продажби на ноутбуци в Европа

Тънкият и лек Xiaomi Mi Notebook Air вече е достъпен в някои магазини на Xiaomi в Европа, както и в онлайн каналите на компанията

Експанзията на китайския производител Xiaomi на световните пазари продължава. От тази седмица компанията започна продажби на ноутбуци директно чрез свои магазини и онлайн канали в Европа.

Испания бе избрана от Xiaomi за европейския дебют на лаптопите. Моделът Xiaomi Mi Notebook Air вече е наличен в един от четирите фирмени магазина на компанията в Мадрид, в магазина в Барселона, на официалния сайт на Xiaomi и в други онлайн канали.

Тънкият и лек Xiaomi Mi Notebook Air разполага с 13,3-инчов екран и процесор Intel Core i5-8250U, допълнен от 8GB оперативна памет и 256GB полупроводников диск (SSD). Ноутбукът се предлага в Европа за 1040 долара, докато в Китай цената му е 760 долара.

Xiaomi е топ играч на пазара за смартфони, заемайки четвърто място в света, по последни данни от анализаторите. Компанията попада също сред 10-те най-големи производители на телевизори и не крие амбициите си да стане фактор и на пазара за лаптопи.

Коментар