Бил Гейтс: Хората живеят по-дълго и здравословно от всякога

Светът се подобрява и хората живеят все по-добре, коментира на страницата си в Twitter основателят на Microsoft Бил Гейтс, който в последните години се е посветил на инициативите около семейната фондация „Бил и Мелинда Гейтс”.

„Хората живеят по-дълго, по-здравословно от всякога”, казва Бил Гейтс в Twitter и освен графика с увеличената продължителност на живота от 30 до над 70 години в периода 1770-2015 г. посочва още три признака, че светът се подобрява:

Факт 1: От 1960 г. детските смъртни случаи са спаднали от 20 милиона годишно на 6 милиона годишно.

Факт 2: От 1960 г. нивото на фертилност (средният брой деца на една жена, според изследването) е намаляло наполовина.

Факт 3: 137 000 души излизат от крайна бедност всеки ден между 1990 и 2015 г.

Туитът на Бил Гейтс е приет радушно от неговите последователи в социалната мрежа. Преобладават позитивните и благодарствени коментари към милиардера-филантроп.

„Благодарение на работата на вас и вашите приятели, светът става по-добър по всякакъв възможен начин. За съжаление, това никога не получава медийното внимание, което заслужава”, казва един от коментиращите.

Продължителността на живота се е увеличила от 30 до над 70 години в периода 1770-2015 г.

„Сър, светът става все по-добър, заради благотворителни хора като вас, които работят неуморно за подобряване на живота на милиони бедни хора на Земята. Вие сте вдъхновение за много от нас да създадем по-добър свят утре!”, е друга ласкава оценка за дейността на Бил Гейтс.

„Глобалната ангажираност и финансирането за устойчиво бъдеще изиграха важна роля”, гласи още един коментар.

„Човекът ще продължи да живее по-щастлив, по-здрав, по-дълго, ако поощряваме връзките на сърцето и любовта, вместо да се опитваме да взривим собствената си планета!”, обобщава потребител на Twitter.

Коментари по темата: „Бил Гейтс: Хората живеят по-дълго и здравословно от всякога”

добавете коментар...

  1. Бастет

    Тоз трябва да е откачил вече и той като Тръмп за да каже такава глупост.Младите са по болни вече и от старите, преди е имало много столетници а ся само тук так в някое забутано село което не е чувало за пакетираните боклуци на Америка.Здрави са само балканджиите които не ядат чипс пред тв и не ядат камчия и кренвирши от тоалетна хартия и соя.

  2. Saevar

    тва е като скрита реклама на Прозорците на Гейта…

Коментар