Siemens и Alibaba ще развиват индустриалния IoT

IoT системата MindSphere ще се предлага в инфраструктурата на Alibaba Cloud, за да помогне на компаниите в Китай да се модернизират

Технологичните гиганти Siemens и Alibaba Cloud (компания за облачни изчисления на Alibaba Group) подписаха меморандум за разбирателство, който предвижда  партньорство за насърчаване на индустриалния „интернет на нещата” (IoT) в Китай.

Двете компании ще се възползват взаимно от технологичните и индустриалните си ресурси, за да предложат уникално IoT решение, което да подпомогне развитието на Индустрия 4.0, модернизирането и трансформацията на производството в Китай, както и други инициативи в сферата на индустриалния интернет.

Мемомерандумът бе подписан от мениджърите на Siemens и Alibaba Cloud по време на официалното посещение в Берлин на китайския премиер Ли Къцян и в присъствието на германския канцлер Ангела Меркел.

„Продължаваме да развиваме нашата глобална индустриална цифрова мрежа, като си партнираме с Alibaba Cloud. Това споразумение е ключово за въвеждане на технологиите на Индустрия 4.0 в Китай като световна сила в производството”, каза Джо Кезер, президент и главен изпълнителен директор на Siemens AG.

Партньорството със Siemes е решителна стъпка към целта на Alibaba Cloud да даде възможност за дигитална трансформация по целия свят, заяви от своя страна Саймън Ху, президент на Alibaba Cloud.

Отворената операционна облачно-базирана IoT система MindSphere ще се предлага в инфраструктурата на Alibaba Cloud, за да осигури възможности за компаниите в континенталната част на Китай да се модернизират с иновативни индустриални решения.

MindSphere включва широк набор от опции за свързаност на устройства и предприятия, приложения, анализи и цялостни решения за създаване на т.нар. дигитален близнак. Съгласно меморандума, MindSphere ще стане достъпна на Alibaba Cloud още през 2019 г.

Коментар