Amazon ще конкурира Cisco с мрежов хардуер

Комутатори от корпоративен клас на достъпни цени се очакват от Amazon

Amazon, чрез своето подразделение за облачни услуги Amazon Web Services (AWS), планира да започне продажби на собствени мрежови комутатори (суичове) от корпоративен клас, съобщи CDRinfo.com.

Очаква се гигантът в онлайн търговията да предложи комутаторите на цени, с които да конкурира Cisco Systems и други утвърдени производители на пазара за мрежов хардуер. По-точно, суичовете на Amazon ще бъдат със 70-80% по-евтини от съпоставими устройства на Cisco.

Гамата ще включва устройства от категорията „whitebox“ (без бранд) и софтуер с отворен код. Комутаторите ще се предлагат с включен достъп до облачни услуги на AWS, вкл. сървъри и хранилища за данни.

Твърди се, че Amazon ще пусне първите си комутатори на пазара в близките 18 месеца. Към момента обаче няма официални коментари от американската компания по повод появилите се информации в медиите.

Коментари по темата: „Amazon ще конкурира Cisco с мрежов хардуер”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Суич с отворен код… Вярно, линукс има доста мрежови функционалности. Както на ниво локална мрежа и мак адреси , така и на ниво рутиране. Смятам, възможно е. С потдръжката на ебтейбълс и нфтейбълс може да се постигне доста повече от това, което могат циско суичовете.

  2. Saevar

    звучи добре, опредлено има нужда от конкуренция на cisco и предполагам ще е доста силна от страна на Амазон тъй като са гиганти, juniper така и неуспяха да станат толкова години достоен конкурент…

Коментар