Android Chat може да детронира Viber и WhatsApp

До края на годината в смартфоните се очаква да се появи приложение Android Chat на мястото на Android Messages

Не е тайна, че Google подготвя собствено чат приложение, с което да конкурира популярни приложения като Viber, Telegram и WhatsApp. Според публикация в AKKet, интернет компанията ще преименува Android Messages и ще го инсталира безплатно на всички устройства под управление на Android.

Първоначално, Android Chat вероятно ще предложи по-ограничени възможности от популярните в момента топ месинджъри, които непрекъснато се подобряват.

Но Google вече добавя нови функции в Android Messages и според запознати с плановете на компанията, Google работи по програма за преименуване и ускорено развитие на месинджъра.

Към момента липсва конкретика около плановете на Google за Android Chat. Предполага се, че преименуваният и подобрен месинджър ще се появи в смартфоните под управление на Android до края на текущата година. Приложението ще бъде напълно безплатно.

Шансовете на Android Chat да стане фактор на пазара за месинджъри са големи, предвид огромната популярност на мобилната платформа Android и възможностите на Google да разпространи новото си чат приложение и постоянно да разширява неговата функционалност.

Коментари по темата: „Android Chat може да детронира Viber и WhatsApp”

добавете коментар...

  1. хуго

    Поедния опит с промяна на името да им мине номера. Толкова години нищо не успяват с месинджърите. И няма и да успеят. Примерно Телеграм е един от най-читавите месинджъри, но пък не се ползва. Не е толкова лесно да обърнат нещата

  2. ха

    Месинжърите са нещо, към което потребителите много лесно се прехвърлят. Въпросът е, обаче, дали ще го направят това прехвърляне… Google не създават нещо ново за тях, а ребрандират старо вече развивано. Какво ще накара потребителите да се прехвърлят??? Твърде съмнително е да успеят.

  3. :)

    Влади, сигурен съм, че дори не са ги и чувли 🙂 (добре де, имам леки съмнения, че hangouts може и да са го чували.)

  4. Владислав Кръстев Алексиев

    И Hangouts, Duo и Alo са в Android. Вие ползвате ли ги?

Коментар