Ливърпул залага на блокчейн в екологичен проект

Блокчейн платформа може да превърне Ливърпул в първия „климатично позитивен” град

Ливърпул е на път да стане първият „климатично позитивен” град в света, като компенсира повече от 110% от въглеродните си емисии. Общинският съвет на града обяви партньорство с местната „Фондация Посейдон”, чиято блокчейн платформа може да превърне града в „климатично позитивен” до края на 2018 г.

Ливърпул компенсира влиянието на своите въглеродни емисии главно чрез подкрепа за проекти за опазване на горите и залесяване, пише GreenTech.bg. Съветът реши да намали въглеродното въздействие на града с 40% до 2030 г. и стартира проекти за енергийна ефективност, за да постигне тази цел, вкл. инсталация на икономично LED осветление.

„Радвам се, че подписахме това споразумение за партньорство, за да свържем Ливърпул директно с полезни за климата проекти по целия свят”, заяви Джо Андерсън, кмет на Ливърпул. „Технологията е първата по рода си, която наистина дава решение на правителства, фирми и отделни лица по света да помогнат да преобърнем причините за изменението на климата”.

Кметът призова и други градове по света да вземат пример и да използват модерната технология за опазване на климата. „Развълнуван съм, че това споразумение ще внесе авангардната технология в нашия град”, допълва Андерсън.

Коментари по темата: „Ливърпул залага на блокчейн в екологичен проект”

добавете коментар...

  1. Свой

    Ха, ха, ха – сигурно си разменят крушките в реално време!

  2. Аман

    буахахахахахахохохо

  3. Гошо

    Мале мале. Какво общо има block-chain технологията с екологията. Съвсем се побъркахте с новите технологии.

Коментар