Компарекс е „Партньор на годината” на Microsoft за България

Екипът на Компарекс България на годишната конференция Microsoft Inspire в Лас Вегас (в средата отляво: Оана Пиперова – регионален мениджър за Балканите в Компарекс) – снимка: Twitter/Microsoft

Доставчикът на ИТ услуги Компарекс България спечели наградата на Microsoft „Партньор на годината” за България за 2018 г. Компанията бе отличена на церемония в Лас Вегас сред топ партньорите на софтуерния гигант за постижения в областта на иновациите и реализацията на решения за клиенти, базирани на Microsoft облачни технологии.

„За мен е удоволствие да получа тази награда като висока оценка от страна на  Microsoft. За втори път получаваме признанието „Партньор на годината” в нашата шестгодишна история на българския пазар. Това доказва, че ангажимента ни към нашите клиенти е от най-висок приоритет и е винаги в техен интерес”, сподели Оана Пиперова, регионален мениджър за Балканите в Компарекс.

Победителите в няколко категории бяха избрани сред повече от 2800 участници от 115 страни по света. Компарекс България е отличена за предоставяне на „изключителни решения и услуги в областта на облачните технологии, както и за отлично представяне в България”.

Наградите „Партньор на годината” се дават на партньори на национално ниво, които демонстрират отлични постижения при внедряване на решения на Microsoft на различни клиенти през изминалата година. За Компарекс България наградата е признание, че компанията е успяла да работи ефективно с местното представителство на Microsoft, като демонстрира иновации и бизнес влияние, удовлетворявайки изискванията на клиентите и спечелването на нови такива.

Наградите „Партньор на годината” се дават на партньори на национално ниво, които демонстрират отлични постижения при внедряване на решения на Microsoft на различни клиенти

„В Microsoft помагаме на организациите и хората да постигат повече чрез партньорска мрежа от над 650 компании в България. Ние особено ценим тези партньори, чиито служители развиват високи компетенции в облачните технологии и подкрепят компаниите в тяхната дигитална трансформация”, коментира наградите Калин Димчев, изпълнителен директор на Майкрософт България.

По неговите думи, Компарекс България е „пример за професионализъм и отдаденост на клиентите” и през последните години компанията постоянно инвестира в развитието на служителите с технологична експертиза в облачните технологии на Microsoft. „Щастливи сме, че Компарекс е нашият „Партньор на годината” и им благодарим за тяхната лоялност”, каза Димчев.

Компарекс България е част от световния доставчик на ИТ услуги Компарекс, който е номер едно в управлението на софтуерни лицензи за региона на Европа, Близкия изток и Африка ( ЕМЕА). Групата наброява повече от 2 450 служители на над 80 места в 36 държави в Европа, Азия и Северна и Южна Америка, като обслужва корпоративни клиенти и обществени институции.