Siemens се реорганизира в три структури

Siemens се подготвя за настъпващите глобални промени с мащабна реорганизация

Siemens представи нова стратегия, наречена Vision 2020+, която ще рационализира структурата на компанията в три бизнес звена. Те ще имат повече „предприемаческа свобода”.

Трите оперативни дружества в рамките на Siemens ще бъдат поделението за газ и електричество с централа в Хюстън, САЩ, поделението за интелигентни инфраструктури, базирано в Швейцария, и поделението, посветено на цифровата индустрия, със седалище в Германия.

Siemens също така ще се развива в области като интеграционни услуги за „интернет на нещата”, разпределено управление на електроенергия, инфраструктура за електрическа мобилност и цифровизация.

„Vision 2020+ е изключителен план за ускоряване на трансформацията и укрепване на позициите на Siemens с готовност за следващото десетилетие”, заяви председателят на надзорния съвет на Siemens Джим Хагеман Шнабе.

„Би било безотговорно да почиваме на стари лаври. Скоростта и силата на глобалните промени се увеличават и е наше задължение да ги очакваме. Ние сме убедени, че това е най-подходящият момент за устойчиво оформяне на нашето бъдеще”, коментира председателят на Siemens и неин главен изпълнителен директор Джо Каезер.

Междувременно компанията отчете приходи от настоящия си бизнес в областта на управлението на енергията в размер на над 8,83 млрд. евро за първите три тримесечия на финансовата година. Това е приблизително толкова, колкото бяха приходите през същия период на предходната година.

Печалбата е нараснала леко до 680 млн. евро – спрямо 620 млн. евро година по-рано. Поръчките обаче са спаднали до малко над 8,37 млрд. евро – от повече от 9,57 млрд. евро за същия период през миналата година.

Коментар