Финална версия Android P се очаква на 20 август

Новата операционна система Android P излиза на 20 август с редица нововъведения

В последните две години Google пуска финални версии на своята мобилна платформа Android през август. Очаква се тази година разработчикът да затвърди очерталата се традиция.

Известният блогър и инсайдер Еван Блас публикува съобщение в Twitter, в което твърди, че финалната версия на Android P под номер 9.0 ще излезе на 20 август. За сравнение, Android Nougat се появи на 22 август, а Oreo – на 21 август.

Първоначално от новата ОС ще могат да се възползват притежателите на смартфони Google Pixel, докато за останалите Android устройства няма информация към момента. Все още не обявено официално как ще се нарича Android 9.0.

Що се отнася до подобренията, системата ще предложи редица нови функции, вкл. за пестене на енергия чрез интелигентно управление на захранването и яркостта и затваряне на рядко използвани приложения.

Освен това Android P идва с функция за използване на смартфона в ролята на мишка или клавиатура за персонален компютър чрез добавяне на поддръжка на профили Bluetooth HID.

В допълнение, Android P поддържа изрязани в горната част дисплеи, подобно на iPhone X, и управление с жестове – благодарение на това, броят на бутоните на главния екран намалява от три до един.

Коментар