Смарт часовник спаси човешки живот

Смарт часовникът Apple Watch спаси живота на своя собственик – 24-годишен младеж, получил сърдечна криза, без да знае досега за сериозното си заболяване, съобщи 9news.com.

От сърдечни проблеми страдат не само възрастни, но и много млади хора. Добрата новина е, че в последните години производителите на устройства пускат все повече електронни джаджи, които ни позволяват да контролираме работата на нашия основен мускул – сърцето.

Едно от най-популярните носими електронни устройства е смарт часовникът Apple Watch, който вече е помогнал за спасяване на не един човешки живот, например на 76-годишния Гастон Д’Аквино, за когото медиите писаха по-рано тази година.

Друга подобна история се случи наскоро в Австралия, с 24-годишния Майк Лав. Проследявайки данните от измерванията от часовника, младежът забелязал, че сърцето му бие с честота от 120-130 удара в минута, което е почти два пъти по-често от нормалното.

След спешния преглед лекарите установили, че Майк има вроден порок на сърцето. Вместо открита сърдечна операция, проф. Майкъл Уилсън прилага минимално инвазивен метод с помощта на робота daVinci.

Операцията е успешна, а възстановяването отнема само 3 седмици вместо обичайните 12. Майк вече си е у дома, признателен на Apple Watch и лекарите, които спасиха живота му.

Коментари по темата: „Смарт часовник спаси човешки живот”

добавете коментар...

  1. flashko

    И това е какво, реклама на Apple? Вярно, че май само техен потребител ще стане на 24 години и дори няма да забележи, че сърцето му бие 2 ПЪТИ по-често то нормалното.

Коментар