Умни колонки гонят крадците от дома

Популярните смарт колонки на Amazon вече могат да възпроизвеждат дълги разговори, за да прогонят потенциалните крадци от дома

Когато напускат дома си за по-дълго време, хората често оставят осветлението или телевизора включени, за да заблудят крадците, че има някой в жилището. Но компанията Amazon има друга идея за сигурността – нейните умни колонки с гласов асистент Alexa вече поддържат специален режим на работа „Away Mode” срещу крадци.

Едни от най-популярните смарт колонки се сдобиха със способност да възпроизвеждат дълги разговори, включващи няколко души, за да прогонят потенциалните крадци, съобщават от компанията.

Към момента потребителите имат на разположение седем записа на английски език, взети от различни телевизионни сериали и предавания като Saturday Night Live, It’s Always Sunny in Philadelphia и UCB.

Така например, в един от диалозите семейна двойка спори и се опитва да гледа телевизия, а в друг сценарий майка общува на висок глас с дъщеря си. Продължителността на всеки запис е около един час.

Умните колонки са все по-често срещано устройство в много от американските (най-вече) домове. Тези устройства с интелигентни функции се използват за най-различни цели, вкл. да пускат музика, да съобщават данни за времето, да поръчват храна и т.н.

Защитата от крадци е ново приложение на смарт колонките и предвид, че това е сериозна грижа на собствениците на жилища, подобен сценарий на употреба на умните джаджи има всички шансове да се наложи като един от най-популярните.

Коментар