Microsoft угоди на потребителите, ще поддържа по-дълго Skype 7.0

Под натиска на потребителите, Microsoft се съгласи да удължи поддръжката на Skype 7.0

Microsoft заяви, че ще удължи за „известно време” поддръжката на предишната версия 7.0 на Skype, известна още като Skype Classic, след масово недоволство на потребителите от преработения Skype 8.0.

Според първоначалния план, компанията трябваше да прекрати поддръжката на Skype 7.0 през септември 2018 г., за да отвори път за новия Skype 8.0, който обаче предизвика повсеместна неприязън, отбелязва The Verge.

Настоящото решение на Microsoft да удължи живота на старата версия на Skype е провокирано именно от обратната връзка с потребителите. Съобщението бе публикувано във форума на Microsoft, където първоначалната идея за прекратяване на поддръжката на Skype 7.0 събра огромен брой негативни коментари.

В крайна сметка компанията се съгласи да продължи поддръжката на Skype 7.0, като същевременно обяви, че работи върху добавяне на нови функции в Skype 8.0, които потребителите искат.

Skype 8.0 се различава значително от Skype 7.0 – новият продукт е преработен, в съответствие със съвременните тенденции в дизайна за мобилни устройства. Според мнозина, приложението прилича на месинджъра Snapchat, както и на Facebook и Instagram.

В същото време някои функции, които потребителите смятат за удобни, са изчезнали в новия Skype 8.0. Коментаторите във форума на Microsoft се оплакват, например, че Skype 8.0 не поддържа едновременно няколко прозореца за чат. Много потребители определят като „ужасен” новия интерфейс на Skype, пише The Verge.

Коментари по темата: „Microsoft угоди на потребителите, ще поддържа по-дълго Skype 7.0”

добавете коментар...

  1. znajko

    да спрат 7 и ще спрем да ползваме скайп въобще

  2. Anonymous

    не стига че интерфейса е УЖАСЕН, но и самия скайп е с намалена функционалност и изключително бавен. Не знам защо някой тиквеник е решил че е изобщо добра идеята да показват тази помия на света !?

  3. lmb

    одврат е меко казано

  4. Qwerty

    Преди 2 години във фирмата минахме всичката професионална комуникация на slack и сме много доволни. Имаше само двама ms фенове, които се съпротивляваха, но накрая нямаха избор.

  5. Йордан

    Не ужасен, новият интерфейс на Скайп е ОТВРАТ.

    Скайп е типичният пример как превдо-програмисти и псевдо-мениджъри могат да съсипят един чудесно рабощет продукт.

  6. :)

    На МакОС 8цата изглежда ужасна. Променили са всичко и са го направили да изглежда ужасно.

Коментар