Затвор за испанец, шпионирал съпругата си в WhatsApp

Жител на испанския град Елче във Валенсия получи присъда от две години затвор и глоба в размер на 3249 евро за шпионаж на съпругата си чрез месинджъра WhatsApp, като в същото време беше оправдан по обвинение за изнасилване и побой над своята половинка.

32-годишният предприемач, отбелязан в документите с инициали J.G.A., е собственик на магазин за компютри. Според съдиите, специални познания на ответника в областта на информатиката са му позволили да инсталира на компютъра си шпионски софтуер, за да следи разговорите и кореспонденцията на съпругата си в нейния WhatsApp акаунт.

Освен това ответникът е бил в състояние да прави снимки на редица преписки, потвърждаващи изневярата на неговата жена с друг мъж, а след това да изпраща снимките на потърпевшата страна. Според съдебното постановление, ответникът е „рестартирал” телефона на жена си, за да премахне всяко доказателство за шпионската си дейност, защото е знаел със сигурност, че може да бъде наказан за подобни действия.

И накрая – като основно доказателство за вина, съдът в Аликанте изтъква признанията на подсъдимия, направени в хода на разследването, въпреки че по време на съдебното заседание той категорично е отказал да признае вината си.

Според съдията, прихващането на комуникации на жертвата причинява сериозни щети на личния й живот, защото шпионажът е извършван без нейното разрешение и изневярата е можело да бъде укрита.

В допълнение към обвиненията за „шпионаж” и разкриване на лични данни, защитата е настоявала също за присъда по седем обвинения за изнасилване, два случая на заплахи, четири случая на злоупотреби и травмиране на жертвата. Накратко, по всички тези обвинения прокуратурата е поискала 78 години затвор за испанеца.

Въпреки това съдът в Аликанте издава оправдателна присъда по целия списък от обвинения. Според съдиите, прокуратурата е доставила „много крехки” и „недостатъчни” материални доказателства по време на процеса.

Съдът налага глоба и две години затвор за провинилия се испанец, като също така му забранява да контактува по какъвто и да е начин със съпругата си в продължение на четири години, съобщава местният ежедневник „Леванте”.

Коментари по темата: „Затвор за испанец, шпионирал съпругата си в WhatsApp”

добавете коментар...

 1. 112

  “Според съдията, прихващането на комуникации на жертвата причинява сериозни щети на личния й живот, защото шпионажът е извършван без нейното разрешение и изневярата е можело да бъде укрита.”
  Е гати и съдията, да не я е мандръсал той че иска да бъде укрита…

 2. espionage

  Това истинска новина ли е или фейк? Когато пишете статии посочвайте източниците от където сте копирали/сглобили статията, така хем сайтът ще изглежда по-сериозен, хем читателите ще могат да проверят повече неща по темата.

  А относно самата новина, която ако е истинска я слагам в графа “yellownews”, a не в “technews” мога да кажа, че подобни истории предизвикват само едно нещо – необходимост от преразглеждане на обществения договор мъж/жена и вероятно това ще се случи. Кога, не знам, защото това е процес.

  Съдът решава нещо и отсъжда. Нарушени са правата на съпругата (в този конкретен случай) на личен живот и правото на защита на личните й данни.

  “Според съдията, прихващането на комуникации на жертвата причинява сериозни щети на личния й живот, защото шпионажът е извършван без нейното разрешение и изневярата е можело да бъде укрита.”

  Хахахаах “шпионажът е извършван без нейното разрешение и изневярата е можело да бъде укрита” това кърти….

  Възниква следния въпрос, как при законно сключен брак (нали това все още се води ценност), който и от двамата съпрузи ще може да разбере дали другия изневерява без да го провери???

  Ако го/я попита в 99% от случаите ще отрече. Остава варианта, не правиш нищо, седиш и търпиш, така излиза. И тук се поставя въпросът с доверието. (човешки ценности!!!)

  Когато в бракоразводни дела се използват свидетелски показания на трети лица, които са станали свидетели (волно или неволно) на изневяра, това брои ли се за „шпионаж” и разкриване на лични данни??? Примерите са много…

  В едно се убеждавам всеки ден, междуличностните лицемерни отношения се превърнаха в обществени норми.

Коментар