Microsoft спира новите приложения за Windows 8

Microsoft все по-настойчиво подтиква разработчиците на приложения и потребителите да преминат към Windows 10. Следвайки тази стратегия, от 31 октомври 2018 г. компанията ще прекрати приемането на нови приложения за операционни системи Windows 8.x и Windows Phone 8.x в каталога Microsoft Store.

Разработчиците все още могат да изпратят обновления на вече приети приложения, но в близко бъдеще и тази възможност ще бъде блокирана, пише блогът на Windows. Актуализации на приложенията за Windows Phone няма да се приемат след 1 юли 2019 г., а срокът за обновления на приложенията за Windows 8 изтича на 1 юли 2023 г.

Всъщност, двете платформи имат скромни дялове от пазара. По данни на NetMarketShare, на Windows 8.x се падат под 7% от активните потребители, а на Windows Phone 8.x – едва 0,04%, което е символично присъствие. Така, ограниченията от страна на Microsoft ще засегнат сравнително малък брой разработчици и потребители, още повече, че не всички публикуват своите приложения в Microsoft Store.

Посланието на Microsoft към разработчиците е ясно – ако разчитате на каталога за Windows приложения, ще трябва да преминете към актуалната версия на операционната система, а именно – Windows 10.

Коментари по темата: „Microsoft спира новите приложения за Windows 8”

добавете коментар...

  1. haha

    Не разбирам как може някой да пише като малоумник. Интересно неграмотен ли си, лигльо ли си, че си написал такива глупости, “Аман”? Под глупости нямам предвид съдържанието, а начина на писане (какъвто капацитет показваш, може да не ме разбереш, знам ли)

  2. Аман

    лузарите требе си плащат на МС-а. то и дестака е ено чудо, маааани… секи ден кръпки, та белким са закрепи и еде ресорси кат змей…. ама нале има лозари на тоа свет… се има кой да бута…

Коментар