Носим робот на LG служи като екзоскелет

CLOi SuitBot е предназначен на поддържа долната част на тялото на човека при изпълнение на различни дейности

LG Electronics е разработила нов тип високотехнологичен продукт, наречен от компанията „носим робот”. По същество CLOi SuitBot се явява екзоскелет, който усилва физическите възможности на човека при изпълнение на различни задачи.

По-конкретно, предназначението на CLOi SuitBot е да поддържа долната част на тялото на човека. Роботът помага при пренасяне на товари и изпълнява многократно повтарящи се действия.

LG е проектирала робота така, че да не пречи на човека да се движи по естествения за него начин. Специални „стави” осигуряват комфорт при ходене и изпълнение на едни или други действия.

CLOi SuitBot може да се комбинира с други роботизирани системи

Освен това CLOi SuitBot се самообучава в процеса на експлоатация. Изкуствен интелект позволява анализ на движението на човека и дава препоръки за подобряване на позата и повишаване на ефективността.

Нещо повече, екзоскелетът е способен да обменя данни с други роботизирани системи. По този начин CLOi SuitBot може да стане част от интелигентната производствена среда.

LG ще демонстрира възможностите на CLOi SuitBot на предстоящото изложение за електроника IFA 2018, което ще се проведе от 31 август до 5 септември в Берлин.

Коментар