AI технология ни прави професионални танцьори

Технологията „Everybody Dance Now” превръща всеки човек в професионален „танцьор”  без изтощителни тренировки

Учени от Калифорнийския университет в Бъркли създадоха технология за танцуване, базирана на алгоритъм за дълбоко обучение. „Everybody Dance Now” може да представи всеки човек като танцьор на професионално ниво, без изтощителни тренировки, твърдят разработчиците.

Системата с изкуствен интелект позволява на обучаемите да използват за основа видеоклип с танцуващ човек и да присвоят всичките му движения на своя виртуален скелет. След това съхраняваната информация се наслагва върху запис на потребителя – за целта той трябва предварително да се обърне пред камерата и да направи няколко движения, така че системата да разпознае точно крайниците и ставите.

В крайна сметка, технологията „Everybody Dance Now” позволява на всеки да „танцува” на професионално ниво без изтощително обучение, както подсказва името на иновацията. Най-малкото в интернет ще изглежда, че наистина танцувате.

В момента AI технологията преминава през етап на изпитания и корекции, като все още няма информация кога ще стане масово достъпна. Също така не е известно дали ще е необходима конвенционална камера за улавяне на движенията или специален контролер за движение от рода на Kinect.

Коментари по темата: „AI технология ни прави професионални танцьори”

добавете коментар...

  1. Аман

    ве оно ако си сакат, чекай ти туй да та опрай

Коментар