Kingston влиза в пазара на потребителска електроника

Kingston, водещият производител на памети, навлиза и в пазара на потребителска електроника. Компанията пусна ново устройство, наречено Kingston Portable Entertainment eXperience (K-PEX), което поставя началото на линия флаш-базирани портативни медия-плейъри с възможности за лесно разширяване на паметта.
K-PEX 100 се предлага с 1GB или 2GB вградена памет плюс слот за разширение с miniSD карти. Имайки това устройство, потребителите ще разполагат навсякъде с разнообразие от филми, записи на ТВ програми, снимки, музика. Ще могат да слушат и FM радио.
С помощта на USB кабела от комплекта, задачата за прехвърляне на MP3 файлове от PC или от USB флаш драйв в устройството се свежда само до операцията “drag and drop”. K-PEX е съвместимо с компютри, работещи с операционна система Windows 2000 или XP.
Освен слушане на аудио файлове, K-PEX е и портативен кинотеатър с 2-инчов ярък TFT LCD екран, на който потребителите могат да гледат филми в МРХ формат или JPG снимки. Филми с формат AVI, MPEG 1 & 2, WMV и ASF изискват съответно конвертиране.
“K-PEX 100/1GB и 2GB от тази седмица е в нашия склад, на много добри цени, и очакваме оправдан интерес от страна на потребителите към него,” коментира Константина Маврова, продуктов мениджър в дистрибутора АСБИС България. Устройството идва с едногодишна гаранция и 24/7 техническа поддръжка.

Коментар