Twitter ще предлага отписване от безинтересни страници

Социалните мрежи експериментират постоянно с нови функции в стремежа си да станат по-привлекателни за новите потребители и да задържат вече съществуващите. Поредна „иновация” е на път да въведе микроблогърската мрежа Twitter.

Разработчиците на Twitter вече са тествали в продължение на няколко с реални потребители нова функция за отписване от безинтересни страници. Опцията е била налична само за ограничен брой потребители, но се очаква скоро да стане достъпна за всички.

По същество, новата функционалност предлага списък с профили, изготвен въз основа на активността на потребителя, с възможност за избор на един или няколко от тях за отписване. Това би повишило полезността на изградените връзки в мрежата.

Не се съобщава до какви изводи са стигнали специалистите, наблюдавали експеримента, но очакванията са подобна функционалност да стане широко достъпна за потребителите по целия свят.

Twitter се бори за своето оцеляване и прогрес в конкуренция с Facebook. За разлика от мрежата на Зукърбърг, Twitter често е място, където личности и компании предпочитат да обявяват своите нови начинания – например Илон Мъск съобщи именно там, че иска да приватизира Tesla.

Коментар