Nokia X6 с AI камера под €210 при поръчка онлайн

Nokia 6 носи белезите на модерния смартфон, като същевременно е достъпен като цена

Брандът Nokia бързо възстановява позициите си на пазара за смартфони, откакто HMD Global взе правата за марката и пусна множество Android модели. Устройствата Nokia вече са в Топ 10 по продажби на световния пазар, благодарение на атрактивни характеристики и достъпни цени.

Един от най-интересните като възможности-цена смартфони с легендарния бранд е моделът Nokia X6, обявен по-рано тази година и направил пазарния си дебют в Китай. Същевременно, онлайни магазини като Tomtop започнаха доставки на модела и на световния пазар. В частност, потребителите у нас могат да си поръчат устройството на цена от €209,91 в момента, с безплатна доставка до България и без допълнителни мита, съобщиха от онлайн търговеца.

Nokia X6 се отличава с голям 5,8-инчов FHD+ екран в съотношение 19:9

Това е мощен смартфон с голям екрани и интелигентни функции и актуална версия на операционната система Android. По-конкретно, Nokia X6 е проектиран на базата на осемядрен процесор Snapdragon 636, допълнен от 4GB оперативна памет (RAM) и 64GB постоянна памет, която може да се разширява с microSD карти с капацитет до 256GB – предостатъчно място за снимки, сваляне на игри, видеа и разнообразни приложения.

Инженерите на Nokia са комбинирали енергийно-ефективния процесор Snapdragon 636 с литиево-полимерна батерия с капацитет 3060 мАч, за да осигурят на притежателите на смартфона дълго време за автономна работа при всякакви потребителски сценарии.

Nokia X6 работи под управление на операционна система Android 8.1 Oreo

Новият Nokia X6 идва с модерен екран, който се вписва в последните тенденции на пазара на смартфони. Покритият със защитно стъкло Corning Gorilla Glass дисплей в съотношение 19:9 има диагонал 5,8 инча, изрязан е в горния край и поддържа резолюция FHD+ 2280х1080 пиксела, което при този размер означава плътност 432 ppi (пиксела на инч). Снимки, видео и всякакво друго съдържание ще изглеждат като живи на екрана.

Производителят набляга изключително и на двете камери на смартфона. Основата, разположена на гърба, е с два сензора – 16.0MP и 5.0MP, докато селфи камерата има резолюция 16.0MP. Тази комбинация обещава прекрасни снимки и автопортрети, а вградената смарт AI технология подобрява качеството на фотографиите чрез размазване на фона с цел подсилване на контраста. Предвидена и поддръжка на режим HDR.

Камерата на Nokia X6 използва изкуствен интелект за подобряване на снимкитe

Устройството работи под управление на операционна система Android Oreo, включва безжични модули Wi-Fi и Bluetooth, както и GPS приемник. Сигурността на достъпа е обезпечена освен от задължителния скенер на пръстов отпечатък, но и от функция за лицево разпознаване, която използва възможностите на предната камера. Моделът предоставя реверсивен порт USB Type-C, два слота за сим карти и е съвместим с 2G, 3G и 4G мобилни мрежи.

5,8-инчовият Nokia X6 с AI камера може да се поръча на цена от €209,91 в глобалния онлайн магазин Tomtop, с безплатна доставка до България и без допълнителни мита, подчертава търговецът. Смартфонът има размери 14,72х7,10х0,86 см и тежи 153 грама. В комплекта влизат още захранващ адаптер,  USB кабел, калъф, игла за механизма на сим картите и ръководство за потребителя.

Коментари по темата: „Nokia X6 с AI камера под €210 при поръчка онлайн”

добавете коментар...

  1. Ангел

    Не няма. източник “www.gsmarena.com/nokia_6_1_plus_(nokia_x6)-9178.php”
    при избиране на телефон препоръчвам да се полза този сайт.

  2. Петър

    Има ли този телефон NFC модул?

Коментар