Microsoft преработва Skype, за да го опрости

Microsoft обещава да направи Skype по-лесен за използване

Неотдавна Microsoft преработи напълно дизайна на Skype, но сега компанията се връща отново към „чертожната дъска”. Според публикация в официалния блог на Skype, софтуерният гигант планира да преработи дизайна на приложението, този път с акцент върху простотата.

„Тъй като функционалността на Skype се увеличава, сложността на приложението расте. Както при всеки многофункционален продукт, поддържането на простота при разширяване на функционалността е от решаващо значение за използваемостта”, пише Microsoft.

Излязъл през 2003 г., месинджърът постоянно се развива и променя, добавяйки все повече нови функции – например, една от последните версии поддържа запис на разговори.

Но промените в дизайна, въведени миналата година, се оказаха твърде сложни за някои от основните сценарии на използване, смятат потребители. Така например, стана по-трудно да се правят обаждания, а „Акценти” (Highlights) не се харесва на мнозинството потребители.

Вслушвайки се в потребителските отзиви, Microsoft ще се опита да опрости работата със Skype. Някои от промените, които понастоящем се разработват, включват опростена навигация и акцент върху текстовите съобщения и повикванията. Компанията също така ще преработи списъка с контакти, за да улесни търсенето и да направи Skype по-модерен и свеж.

Дали всичко това наистина ще бъде удобно и полезно за крайните потребители? Самата Microsoft твърди, че работи активно, разчитайки именно на препоръките на потребителите на Skype и съобразявайки се с тях.

Коментари по темата: „Microsoft преработва Skype, за да го опрости”

добавете коментар...

 1. Пешо

  А, не е възможно да го осерат повече…
  Пък може и да е възможно.

  “Възможностите” на МС в това отношение са безгранични.

 2. Скайпер

  Новият девиз и мото на Microsoft прост софтуер за прости хора.

  Не се безпокойте нито съмнявайте подобренията ще са още по-ужасяващи. Има напредък от ужасно към още по-ужасно.

  Като се набутат и маркетолозите ще пускат и вградени интелигентни реклами като си чатите софтуера ще намира ключови думи от вашия чат с опостен изкуствен интелект и ще пуска в същия чат прозорец чат съобщения … “а може би ви трябва това” … и рекламни картинки. За да е максимално опростено и полезно на хората.

 3. Saevar

  тея кауни от М$ само могат да го осерат повече, ако не са имали толкова години монополни договори и лобисти немисля че днес щеше да имат повече от 15-20% от световния дял.

 4. факана му работа

  Всичко, което вземе Майкрософт го осира. Върнете стария скайп, може да има по-голям интерес към него от сегашния 😉

 5. и Skype като Nokia

  Skype беше чудесен, докато не попадна в ръцете на Майкрософт. “Тъй като функционалността на Skype се увеличава, сложността на приложението расте..” Да, функционалността му расте, но не в интерес на ползвателите, а на компанията. Не е тайна, че всичко се записва на сървърите им. И как се използва след това, вече е дълбока тайна….

 6. :)

  Интерфейса колкото и да го преработват, ще си остане ужасен. Просто Майкрософт, толкова си могат.

 7. .

  Що направо не го преработят с бутона Delete? За 25+ години се видя, че грам не разбират от графични потребителски интерфейси.

Коментар