GPS и Google намериха отвлечено дете

Полицията от град Атол, щата Масачузетс използва проследяване на мобилен телефон чрез GPS и картите на Google, за да открие 9-годишно момиче, отвлечено от неговата баба, съобщи местното издание Worcester Telegram & Gazette.

52-годишната Роуз Малтез е арестувана в мотел в щата Вирджиния, след като пропуснала да върне внучката си Натали на нейните настойници. Тя взела детето за почивните дни, но заплашила законните му родители, че повече няма да го видят.

Със съдействието на мобилния оператор, полицейските органи успели да определят местоположението на телефона на Натали и да проследят движението на бабата и детето. Помогнали им GPS координатите на телефона, които се актуализирали всеки път, когато той се използвал.

По тези координати достигнали до отбивка на магистралата, водеща към градче във Вирджиния. На снимка в Google Street View видели сграда с червен покрив, приличаща на мотел.

От търсенето в Google на мотели в този регион полицаите се спрели на Budget Inn в градчето. След като прегледали и сателитната снимка на картата на Google за конкретното място, не било трудно да намерят Роуз и да я арестуват с обвинение за отвличане на дете.

Коментар