Историческа рокада в списъка на Forbes за най-богатите

Новата класация на Forbes за най-богатите американци бележи историческа промяна. След като в продължение на близо четвърт век (24 години) беше номер едно, Бил Гейтс отстъпи първото място.

Основателят на Microsoft е изместен в класацията от Джеф Безос, настоящ мениджър на гиганта в онлайн търговията Amazon. Анализаторите припомнят, че през лятото на тази година Безос стана най-богатият човек в новата история на света със състояние в размер на 151 млрд. долара.

Логично, шефът на Amazon оглави и авторитетната класация на Forbes, в която попадат най-богатите жители ни САЩ. Така той наруши статукво, поддържано в последните 24 години, когато начело беше Бил Гейтс.

Богатството на Джеф Безос нарасна в последните няколко месеца и в момента възлиза на 160 млрд. долара, докато състоянието на детронирания Бил Гейтс се оценява на 97 млрд. долара. На трето място е друг постоянен участник на върха в класацията – инвеститорът и филантроп Уорън Бъфет.

Коментари по темата: „Историческа рокада в списъка на Forbes за най-богатите”

добавете коментар...

  1. ха

    РамбоСилек я се замисли дали ако стоиш и чакаш поръчка ще получаваш толкова, колкото ако пренасяш тежки кашони например? Тези $15 на час ти ги дават когато стоиш и чакаш. Когато почнеш да работиш веднага получаваш някакви добавки. И това заплащане си е каквото и да си говорим 10 пъти повече отколкото масовия работник получава тук в България… За сравнение цените на храните в САЩ са от 2 до 4 пъти по-високи от тук.

  2. РамбоСилек

    Днес (вчера за БГ) обявиха, че минималното почасово заплащане в Амазон за САЩ е вече 15$! До сега е било в рамките на 11-15$. Само за информация, на работниците там им скъсват задника от бач и до тоалетна гледат много да не ходят и никой не пуши на работа.. Та така, да е ясно как се изкарват 15$ на час!

  3. Бай Хой

    Единствените истински пари са тези които са на сметка в банката или на кюлчета злато в трезора. Няма никакъв вариант Безор утре ако реши да разполага с тия пари.
    Ако например реши че спешно му трябват 100 милиарда и продаде акции за 100 милиарда, това означава че на секундата ще паникьоса всичките акционери в Amazon, които ще решат че щом собственика продава като за последно, непременно е станало нещо необратимо лошо и ще панически ще го последват. Това означава че компанията ще се обезцени в пъти само за 24 часа и тия измислени фантасмагорични милиарди ще се изпратят във въздуха.

  4. Anonymous

    Тези оценки за богатство са доста относителни. По-голяма част от богатството е в някакви активи, например акции на Амазон. Ако утре акциите на компанията се сринат по някаква причина, Безос ще обеднее, така да се каже, рязко. Не може да ги изконсумира парите, с които разполага, а често ги пренасочва към създаване на други бизнеси. И той като Мъск има космически планове и налива там милиарди. Иначе за заплатите – мизерни и обидни, наистина, но така компанията се котира повече на борсата, защото тя дълго време работеше на загуба. С две думи – крив макарон 🙂

  5. БМ

    Най-тъжното е, че вчера писаха, че служителите на Амазон били на минимално заплащане и често разчитали на социални помощи. При това положение да си най-богатия човек е логично, но някакси неморално.

Коментар