Изграждат ускорено Wi-Fi мрежи в 550 училища

550 държавни и общински училища ще се сдобият с Wi-Fi мрежи до 15 ноември

Българското правителство одобри 7 065 800 лв. за изграждане и развитие на безжични мрежи в 550 държавни и общински училища, съобщиха от Министерство на образованието и науката.

Като част от създаване на единна образователна среда за всеобхватно обучение, изградените безжични мрежи ще осигурят възможност за гъвкав достъп до интегрирани услуги, свързани с комуникация, сигурност, достъп до база данни, мултимедийни файлове, интерактивно съдържание и др.

Предвижда се средствата да се разходват до 15 ноември тази година, след което директорите на училищата да представят в Министерството на образованието и науката отчет за извършените разходи за изградените мрежи.

Парите се осигуряват за сметка на планираните за тази цел разходи по бюджетите на МОН и на още девет първостепенни разпоредители с бюджет за 2018 г., уточниха от министерството.

Коментари по темата: „Изграждат ускорено Wi-Fi мрежи в 550 училища”

добавете коментар...

  1. :о)

    Предполагам с процедурата всичко е чисто и не е спечелила “приближена фирма” 🙂

  2. Аман

    тва ЗОП-та е блага раута.

  3. Миро

    Да, за да могат децата да си играяг игрите на смартфоните през WiFi. По време на скучните часове в училище децата ще бъдат много концентрирани в смарфон аповете и ще следят актуалните новини в facebook и instagram.

    Всичко това със сигурност ама много ще “подобри” образованието и вероятно ще “завиши” и без това не много развития интелект на подрастващите.

    Ще има финансирано от европейски фондове проучване с което ще анализират със сложни анализи, че с това нововъдение стандарта на живота ще се подобри и всички ще сме по-щастливи.

  4. Йордан

    Още едни пари, хвърлени на вятъра от българския данъкоплатец. Разбира се, тези пари ще се развихрят малко и ще отидат директно в джоба на няколко “наши” хора.

    И докато по цял свят се чудят как да забранят мобилните телефона да се използват в училище, тук правим точно обратното. Изграждаме следващото поколение телефонни зомбита.

Коментар