SAP формира мощен блокчейн консорциум

Блокчейн е мощен инструмент за повишаване на доверието и прозрачността, казват от SAP

Две индустриални групи, посветени на развитието на иновации с блокчейн технологии, формира около себе си разработчикът на корпоративен софтуер SAP, стана ясно през седмицата.

В инициативата SAP Blockchain Consortium влизат фармацевтични и медицински компании, производители на селскостопански и потребителски стоки, както и търговци на дребно (ритейлъри).

Клиенти, партньори на SAP и други играчи на пазара ще работят съвместно върху решения с използване на блокчейн в избрани индустрии, за сътрудничество между индустриите и извличане на предимства от контролируемите блокчейн мрежи.

Двете нови групи ще допълнят вече съществуващия консорциум от ИТ компании с участието на SAP, който през миналата година удвои състава си. В момента трите индустриални консорциума наброяват 35 участника, вкл. компании като AmerisourceBergen, Arvato, CONA – Coke One North America, GlaxoSmithKline и Maple Leaf Foods.

Блокчейн е мощен инструмент за повишаване на доверието и прозрачността и опростяване на сътрудничеството между компаниите, отбелязва мениджърът на направлението за цифрови потребителски програми в SAP – Гил Перез.

По неговите думи, услугите на SAP ще позволят на клиентите на компанията да извлекат полза от блокчейн технологиите с помощта на проста интеграция, технологична гъвкавост и съвместни иновативни разработки за отделни индустрии.

Коментари по темата: „SAP формира мощен блокчейн консорциум”

добавете коментар...

  1. Итър

    Нищо добро не може да се очаква от големите монополисти. Блокчейн е вече изтъркана и изхабена дума, която обаче все още звучи модерно за маркетолозите и пияр агенциите.

Коментар