Илон Мъск сбъдва първоаприлска шега с „Теслакила“

Илон Мъск се представя като банкрутирал собственик на Tesla (източник: Twitter)

Eкстравагантните изяви изглежда са дълбоко вкоренена черта на собственика на Tesla и още няколко напредничави компании – Илон Мъск. Електромобили, космически ракети и свръхбързи подземни влакчета са само част от увлеченията на милиардера.

Тази седмица Илон Мъск отново влезе в новините със съобщение в Twitter, от което става ясно, че компанията е подала заявка за регистриране на търговска марка „Teslaquila“. Да, става въпрос за марка алкохол от вида текила.

Историята с „Теслакила“ датира още от 1 април т.г., когато Мъск се пошегува със зложелателите си в Twitter, публикувайки картинка за фалита на Tesla и текст, че е намерен в безсъзнание до Model 3, с бутилки Teslaquila наоколо и следи от сълзи по бузите.

Но първоаприлската шега изглежда е дала ново вдъхновение на американския предприемач. CNBC съобщава, че Tesla е подала в патентното ведомство на САЩ заявка за регистрация на търговска марка Teslaquila. Междувременно, Илон Мъск показа в Twitter как биха изглеждали бутилката и етикета на „Теслакила“.

Така ще изглежда фирмената напитка „Tеслакила“, която е в процес на регистрация като търговска марка (източник: Twitter)

В описанието на търговската марка се казва, че тя ще служи за обозначаване на дестилирано агаве и дестилирано синьо агаве, т.е. става въпрос за класическа текила. Разбира се, регистрацията на заявка за търговска марка не означава със сигурност, че Tesla ще продава алкохол, но това не може да се изключи напълно, като се знае какъв човек управлява компанията.

Възможно е, например, Tesla да черпи с фирмената текила всеки нов клиент на компанията за електромобили. Никой не повярва на първоаприлската шега на Илон Мъск, но ето, че регистрацията на търговска марка Теслакила вече е в ход. А дали шефът на Tesla ще се постарае да сбъдне и шегата за фалита на компанията предстои да разберем…

Коментари по темата: „Илон Мъск сбъдва първоаприлска шега с „Теслакила“”

добавете коментар...

  1. :о)

    Както винаги шегите майтапите на някакъв си “визионер” са важни ТЕХНОЛОГИЧНИ НОВИНИ
    с изсмукани от пръстите “като се знае какъв човек” али бали портокали 🙂

  2. Симо

    шопите винаги всичко знаете, завистници .’., текилата ще е добра !

  3. Аман

    бах на тоа ко алкохоло му става за пиене колко колите му стаат за каране тва ша изтрови половината свет бе.

  4. .

    Направо да регистрира и Tesweed и да продава марихуана 😀

Коментар