Полицаите със специални инструкции за iPhone

Лицевото разпознаване в iPhone ограничава възможностите на полицаите при разследване на престъпленията

Новите смартфони на Apple имат особености, които могат да затруднят много сериозно работата на правоприлагащите органи. Американските полицаи и следователи, например, минават обучение как да процедират с иззетите айфони на заподозрени и престъпници, според публикация на Motherboard.vice.com

Съвременните iPhone устройства с 3D лицево разпознаване изискват по-особено отношение, когато са иззети от заподозрени лица или се използват като улика. В презентация пред полицейски служители компанията Elcomsoft, специализирана в защитата на информация, им препоръчва да не поглеждат излишно айфоните.

Специалистите обръщат внимание, че 3D скенерът на iPhone възприема всеки поглед като опит за достъп до устройството и блокира смартфона след пет неуспешни опита. До загуба на един от петте опита може да доведе и натискането на бутона Home, така че това е още едно ограничение за полицаите.

За деблокиране на iPhone е необходим код за достъп, но задържаният може да не го съобщи на следователите, възползвайки се от петата поправка в Конституцията на САЩ, която му разрешава да не свидетелства срещу себе си, отбелязват експертите.

Коментари по темата: „Полицаите със специални инструкции за iPhone”

добавете коментар...

  1. аман

    Не е никакво хакване това, а просто споразумение с производителя да направи задна отворена вратичка за хора които не са никакви хакери нито ИТ специалисти да могат без проблем да отварят телефоните и да изземват личните данни.

  2. мхм

    Айде стига ми хвалихте тая пръчка, отдавна имат начини да го хакнат.

Коментар