Почина съоснователят на Microsoft Пол Алън

Пол Алън бе „тих и упорит“ човек, който променя света, по думите на Сатя Надела – CEO на Microsoft

Пол Алън – съоснователят на Microsoft, който някога убеди съученика си Бил Гейтс да се откаже от ученето в Харвард, за да сложат заедно началото на най-известната софтуерна компания в света. Алън почина в понеделник на 65-годишна възраст, съобщи семейството му.

Алън напусна Microsoft през 1983 г. след спор с Гейтс, но неговият дял от първоначалното партньорство му позволи да прекара остатъка от живота си – и да похарчи милиарди долари – по яхти, изкуство, рок музика, спортни отбори, научни изследвания и недвижими имоти.

Алън е починал от усложнения от „неходжкинов лимфом“ – вид рак, съобщи семейството на Алън в изявление. В началото на октомври Алън разкри, че се лекува от този вид лимфом, от който е лекуван и през 2009 г. През 80-те години Алън имаше „среща“ и с „лимфом на Ходжкин“.

Съкрушен съм от смъртта на един от най-старите и най-скъпи мои приятели“, коментира Бил Гейтс пред Ройтерс. Сегашният главен изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела нарече Алън „тих и упорит“ човек, който променя света.

Коментар