Google Maps вече показва и близките зарядни станции

Google Maps вече показва на картата близките зарядни станции за електромобили и допълнителна информация за тях

Google продължава да разширява функционалните възможности на своята популярна картографска услуга Maps. Последното нововъведение е информация за намиращите се наблизо зарядни станции за електромобили.

Обновената версия на Google Maps показва на картата местата със зарядни станции плюс разширена информация за тях. При търсене по „ev charging” или „EV charging stations” услугата показва намиращите се най-близо до потребителя станции.

Нещо повече, Google Maps показва и допълнителна полезна информация – достъпни портове, скорост на зареждане и брой на свободните портове. Собствениците на зарядни станции пък могат да публикуват връзки с подробна информация за обектите.

Новата функция е достъпна в момента за потребителите на Android и iOS устройства, но скоро ще излезе и за компютри, съобщава блогът на Google. В глобален мащаб услугата показва информация само за станциите на Tesla и Chargepoint.

На територията на САЩ обаче е налична също информация за станциите на SemaConnect, EVgo и Blink, във Великобритания – за Chargemaster и Pod Point, а в Австралия и Нова Зеландия – за Chargefox.

Коментар