ЕС одобри покупката на Github от Microsoft

Европейската комисия обяви вчера, че одобрява покупката на Github – популярна услуга за хостване на ИТ проекти и съвместни разработки – от софтуерния гигант Microsoft, без допълнителни условия.

Според съобщението на регулатора, сделката няма да навреди на конкуренцията в сектора. Обединяването на дейностите на Microsoft и GitHub не предизвиква опасения в Комисията, свързани с конкуренцията, тъй като на пазара има и други силни играчи.

Освен това, Microsoft няма мотив да подрива отворения характер на платформата Github, се казва още в изявлението на Европейската комисия по случая. След обявяване на сделката, имаше подобни опасения в част от ИТ общността.

Microsoft обяви през юни т.г., че ще купи GitHub за сумата от 7,5 млрд. долара. Също така компанията увери, че уеб платформата с 28 милиона потребители ще продължи да работи самостоятелно и ще остане отворена.

Коментари по темата: „ЕС одобри покупката на Github от Microsoft”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Това беше един голям удар срещу свободния софтуер!

  2. Anonymous

    Кой говори за свободен код, продажници.

  3. Юзер

    Няма какво да си говорим това е новина трагедия. Няма как да ползвам повече GitHub, който вече е обречен, омърсен и опропастен от Микромеката.

  4. Anonymous

    Това е началото на края за GitHub. Вече му слагат кръст и отива на гробището за софтуер.

Коментар