Разширяването на интернет аудиторията забавя темпо

Темповете на растеж на интернет аудиторията намаляват от 2015 година насам

В световен мащаб се наблюдава рязко снижаване на темповете, с които нараства броят на интернет потребителите, макар че се очакваше точно обратното, сочи нов доклад на Web Foundation.

От началото на новия век интернет аудиторията се увеличаваше с 15% на година. Но през 2017 г. броят на хората, които се впуснаха в глобалната мрежа, нарасна само с 5%.

Отчитайки този факт, анализаторите ревизираха своите досегашни оценки за разширяването на интернет. На практика, темповете на растеж на интернет аудиторията намаляват от 2015 година.

Анализът сочи, че най-рядко интернет ползват хората в селата. Именно тази група е и най-проблемна в общата картина на интернет експанзията, отбелязва докладът.

За да стимулират по-нататъшното разширение на интернет, експертите на Web Foundation предлагат мерки като намаляване на цената за свързване към глобалната мрежа и увеличаване на зоната на покритие.

Коментари по темата: „Разширяването на интернет аудиторията забавя темпо”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Да, и двамата имате право вярно е. Искат максимално покритие за промивка на мозъците на хората. Хаотичната и безсмислена информация има за цел дезинформация и е също метод за манипулиране на обществото. Идеята е във всеки един момент да следят и наблюдават хората през всевъзможните мобил деблни устройства смартфони, ненужни апове, соц. мрежи в които овцете лесно вкарват в кошарата.

    Това е новата диктатура средновековието това са тъмните векове. Сега днес сме в тъмните векове на информационните технологии и виртуални пространства, които вместо за добро се използват за зло, за заслепяване на хората, за принизяване и оглупяване. Глупавите и простите са най-добрите и верни роби на господарите си.

  2. ха

    User така наречените от теб “болни мозъци” не се вълнуват толкова от достъпа до интернет като начин за управляване. Просто защото информацията в интернет се управлява по напълно хаотичен безобразно безсмислен начин. Важното е да се унищожи локалната култура, защото именно тя е най-голямата заплаха за засега само ПОТЕНЦИАЛНА промяна на световния обществен ред. Хората от селата пазят традициите и това е проблемът… Почти всички тези от градовете отдавна са вече питомни овчици.

  3. User

    Това вълнува болните мозъци, които ни управлят с виртуалните си пари и виртуалните си безполезни продукти с които ограбват живота и времето на обикновените хора.

    Тези болни мозъци имат ли малко акъл – какво ще стане ако и тази част от хората изоставят реалната си, сериозната и отговорна работа, за да се занимават с глупостите в интернета и соц. мрежите, които са пълни с лумпени безделници. Кой ще им работи, кой ще поддържа реалното съществуване на света?

    Светът ще умре без земеделие и няма как да просъществува без реалната и полезна работа извън интернет идиотизмите и виртуалните глупости.

Коментар