Xiaomi Mi Drone 4K – заснема фино всеки детайл

Xiaomi Mi Drone може да се контролира от разстояние до 3000 метра и лети на височина до 800 метра

На пазара има много предложения за потребителски дронове – големи и малки, бързи и бавни, тежки и леки, с камери и множество двигатели, със и без светлини и т.н. Изборът е огромен и продължава да се разширява.

Представяме ви днес един от най-добрите, според експертните оценки, дронове в ценовата категория под 500 долара – това е моделът Xiaomi Mi Drone 4K, който може да се нарече още квадрокоптер, тъй като има четири витла. Устройството се предлага в глобалния онлайн магазин Tomtop на цена от EUR 357,11.

4K UHD камерата на Xiaomi Mi Drone използва качествен сензор Sony 12,5MP

Дистанционно контролираната камера на този FPV (first person view) дрон използва сензор Sony 12,5MP и може да записва видео кадри с резолюция 4K, като успява да заснеме всеки фин детайл от пейзажа долу на земята. Използвайки дистанционен контролер с голям обхват, можете да „летите“ с дрона надалеч и да разгледате места, които никога преди това не сте изследвали.

4K UHD камерата на Xiaomi Mi Drone 4K има 94-градусов широкоъгълен обектив и е монтирана на 3-осов стабилизиращ гимбал (до 2000 вибрации в секунда). Заснеманото изображение от височина до 800 метра се предава безжично към екрана на потребителя – през Wi-Fi на честота 2,4GHz – и на разстояние в зоната на контрол до 3000 метра. Дронът може да лети до 27 минути с едно зареждане на батерията, която има капацитет 5199 мАч.

Xiaomi Mi Drone може да работи при различни природни условия – както на студено, така и в пустинята

Моделът поддържа GPS и Glonass навигация за точно позициониране на открито, като автоматично се извисява и кръжи на ръба на зоните, където няма възможност за полети. Оптична система помага на дрона да се движи безконфликтно и в закрити помещения. Предвидени са множество полезни опции – за автопилот, автоматично излитане и кацане, планиране на маршрута, вкл. с докосване на картата, кръжене около обект на земята и др.

Xiaomi Mi Drone 4K е проектиран за лесно носене навсякъде. Предпазителите на перките, както и стабилизиращият гимбал могат да се свалят, така че да поставите дрона лесно в раницата си. Общото тегло на квадрокоптера е 149 грама, благодарение на леките въглеродни и поликарбонатни материали, от които е направен.

Комплектът на Xiaomi Mi Drone включва всичко необходимо за пълноценно използване на дрона

Разбира се, трябва да бъдете внимателни с подобно устройство – не трябва да го използвате на места, където това може да представлява опасност за хората и съоръженията – например близо до летища, в гъсто населени райони, на събития или по магистралите. „Летете“ само там, където няма потенциална опасност – за хората, най-вече.

Квадрокоптерът Xiaomi Mi Drone 4K е достъпен за покупки на цена от EUR 357,11 в глобалния онлайн магазин Tomtop. Устройството се доставя в комплект с трансмитер, батерия, двойка витла, зарядно, гимбал с камера, USB кабел и ръководство за потребителя.

Коментар