BI от Microsoft ще представя по нов начин европейските избори

Читателите на Политико Европа ще могат да изследват подробен, графичен и интерактивен поглед върху прогнозния състав на 9-ия Европейски парламент

Политико Европа стартира нов „Изборен център“ (Elections hub), за да предоставя информация за предстоящите през 2019 година избори за Европейски парламент. Една от основните характеристики на хъба е интерактивната визуализация на данните, разработена с технологията Microsoft Power BI.

Екипът на Политико Европа, който се приема за най-влиятелното издание по европейски въпроси през две от трите години на своето съществуване, се стреми да създаде висока степен на информираност сред европейските избиратели в опита им да се ориентират в сложния изборен процес, който обхваща хиляди кандидати и стотици партии в 27-те държави-членки на ЕС.

Мениджърите на Политико Европа започват партньорство с Microsoft, за да намерят нови начини при представяне на вероятните резултати от изборите и да опростят сложни въпроси като създаването на коалиции, да покажат на отделните избиратели влиянието на техния вот и да привлекат нови участници в демократичния процес.

Партньорството между двете организации използва технологията в полза на изграждането на връзка между ЕС и държавите-членки чрез представяне на политиката като достъпна и прозрачна. „Визуализирането на изборите ще направи събитието по-смислено за нашите читатели, като им показва в продължение на девет месеца посоката на изборния процес, и какво е тяхното място спрямо съседите им“, казва Раян Хийт, политически редактор в Политико, който ръководи проекта за иновативния информационен хъб.

Читателите на Политико Европа ще могат да изследват подробен, графичен и интерактивен поглед върху прогнозния състав на 9-ия Европейски парламент по начин, който досега не е бил възможен. Въз основа на последните резултати от националните избори, визуализацията ще се актуализира на живо с резултатите от изборите на 23-26 май 2019 година.

В допълнение към традиционния изглед на разпределението на местата, интерактивната визуализация ще позволява на читателите да разгледат местата за членове на ЕП и по регион или страна.

Иновативната секция в хъба е само един от технологичните проекти, по които Microsoft и Политико Европа работят съвместно. С Power BI се подготвят допълнителни доклади, които ще се представят на живо, включително избирателна активност и гласуването в полза на жени-депутати.

Следващия месец Политико Европа ще представи отделна страница за всяка държава, като използва възможностите за визуализация и интерактивност на Power BI при споделяне на важна информация за всяка от 27-те страни-членки на ЕС, участващи в изборите.

Коментар