Исторически момент за Tesla, излезе на печалба

Tesla най-сетне започна да печели, акциите й поскъпват

За първи път в историята си американският производител на електромобили Tesla излезе на печалба. Илон Мъск изглежда започва да оправдава доверието и търпението на инвеститорите.

През третото тримесечие на текущата година Tesla регистрира чиста печалба в размер на 312 млн. долара. Това е исторически момент за компанията, която досега търпеше сериозни загуби.

Приходите на Tesla през отчетния период възлизат на 6,8 млрд. долара и превишават очакванията на анализаторите от Уолстрийт. Продажбите на електромобили с бранда на компанията са се увеличили със 158% на годишна база, благодарение най-вече на Tesla Model 3 – за три месеца са продадени почти 70 хиляди броя от него.

На фона на позитивния финансов отчет, акциите на Tesla поскъпнаха с 10%. Междувременно, Илон Мъск стартира производството на новия кросоувър Model Y – засега като прототип, а в началото на 2020 г. се очаква моделът да влезе в серийно производство.

Коментари по темата: „Исторически момент за Tesla, излезе на печалба”

добавете коментар...

  1. Симо

    разбирачи къде сте? нали щяха да фалират???, винаги сте мразели новостите и успелите по честен начин хора!!! карайте си голфчетата и аудитата със смърдящи ауспуси, а аз ще поккарам една яка Тесла 🙂

Коментар