Блокчейн проект печели 250 000 евро от Телелинк

Екипът на ScyNet получава символичен чек за инвестицията от 250 хил. евро

Проектът ScyNet е победителят в блокчейн конкурса, организиран от CEE Blocк София в партньорство с Телелинк. Екипът ще получи 250 000 евро инвестиция и бизнес менторство за финалната реализация.

ScyNet обединява две от най-вълнуващите технологии, променящи живота ни – блокчейн и изкуствен интелект (AI) – в децентрализирана мрежа за създаване и обучение на автономни AI агенти, базирана на „smart-contracts“. Това е един от двата ключови проекта на Comrade Cooperative – организация, собственост на разработчици на софтуер и иновации, които създават продукти със стартиращи компании.

ScyNet е проектът, който обещава да създаде повече добавена стойност за блокчейн екосистемата и обществото като цяло и успоредно с това има потенциал да се развие във всяка една от трите ключови за нас области – „supply chain“ мениджмънт, здравеопазване и образование”, коментира Любо Минчев, председател на журито и основател и главен изпълнителен директор на Телелинк.

В надпреварата влязоха повече от 50 блокчейн решения от сферата на образованието, здравеопазването, управлението на веригите за доставки и други интересни области на приложение за новата технология.

Деветима финалисти представиха проектите си в рамките на CEE Blocк София. Главните критерии бяха иновативност, социална значимост – положително въздействие върху хората и обществото, капацитет на екипа, бизнес модел и пазарен потенциал.

Коментар