Хакатон търси технологии за по-добър живот в София

Експерти и ентусиасти могат да предложат решения за подобряване на живота в столицата

Хакатон за София ще предизвика всички технологични специалисти, които имат идеи как данните за големия град могат да помогнат за подобряване на живота в столицата. Събитието е отворено за всички тех експерти и ентусиасти, които се интересуват от подобряване на качеството на живот чрез технологии и искат да се включат в стратегическото планиране на града.

Хакатонът ще се проведе от 30 ноември до 2 декември в JA Startup Hambar в София Тех Парк. През въпросния уикенд ще се търсят технологични решения за анализ или визуализиране на данни, създаване или оптимизиране на процеси и умно управление в работата по създаването на Визия за София, обяви едноименният екип.

В зависимост от личните си и професионални интереси, желаещите могат и да се включат в екип, който да потърси иновативни решения на важни задачи, като например:

  • анализ на възможностите за личностно развитие през свободното време;
  • корелация на данни за трафика в София от различни източници;
  • анализ на елементите на градския дизайн, базиран на квартали или цветове;
  • анализ и визуализация на данни за туризма чрез оценка на мнения на туристи онлайн;
  • визуализация на културното предлагане;
  • определяне на местоположението на уличните дървета;
  • алгоритъм за изчисляване на обезщетение за собственост и др.

Трите отбора, разработили и представили най-добро технологично решение по време на хакатона, ще бъдат отличени с парични награди – 2000 лв. за първо, 1000 лв. за второ и 500 лв. за трето място. По време на хакатона участниците ще могат да черпят от опита и на ментори с опит в технологиите или различните аспекти на градското планиране.

Хакатонът е отворен за всички, които имат интерес, а участието е безплатно. Необходима е предварителна регистрация.

Коментар