Водещ телеком: Не очаквайте твърде много от 5G

Мрежите от пето поколение (5G) чукат на вратата. Големият американски оператор AT&T подготвя пускането на своята 5G мрежа в комерсиална експлоатация, но същевременно се опитва да охлади прекомерния ентусиазъм около новата технология.

AT&T иска да предпази своите клиенти от изграждането на „въздушни кули“ и от това да не възлагат прекалено големи надежди на 5G технологията, отбелязва Gizchina.

Представители на оператора заявиха тази седмица, че не може да се очаква твърде много от първите смартфони с поддръжка на 5G, тъй като технологията ще разгърне своя потенциал с времето.

AT&T гледа с голям оптимизъм перспективите на 5G, но според компанията, на началния етап потребителите няма да могат да усетят особени предимства от технологията.

Много производители на смартфони вече заявиха намеренията си да пуснат устройства с поддръжка на 5G още в началото на следващата година. Други обаче не бързат, считайки че няма спешна необходимост от това.

Коментари по темата: „Водещ телеком: Не очаквайте твърде много от 5G”

добавете коментар...

  1. User

    Така си е пияр, маркетинг спецовете се състезават да надлъгват и надуват главите на хората само с глупости и големи очаквания за 5G. Реално една голям част от хората могат съвсем спокойно да изчакат и да пропуснат както 5G така и поредната безсмислена покупка на смартфон с 5G модем. Има време за потребителите за никъде да не бързат спокойтно да изкачат измислянето 6G или дори 8G.

Коментар