ИТ система ще облекчи опашките в Подуене

Система за управление на опашките ще заработи в столичния район Подуене, съобщи пресцентърът на Министерството на държавната администрация и административна реформа.
В петък, 23 януари, системата ще бъде официално открита в центъра за административно обслужване на Подуене от министър Николай Василев, софийския кмет Бойко Борисов и кмета на района Ева Митова.  
В проекта на МДААР досега са включени общо 5 офиса на общински служби в София. Освен Подуене, това са още районите Слатина и Искър, дирекция „Архитектура и градоустройство” и общинско дружество „Софийски имоти”.
Оборудването, което спомага за подобряване на обслужването, вече работи успешно в 49 обекта в страната – 12 офиса на дирекция „Документи за самоличност” към МВР, 1 офис на КАТ и 26 офиса на Националната агенция за приходи, както и в 10 районни администрации на община Варна, уточниха от МДДАР.
Системите за обслужване на чакащи клиенти съдържат клиентски терминал, оборудван с уред за издаване на билети; високоговорител за обявяване на следващия клиент; комбиниран екран, разположен на мястото за изчакване, и екрани на всяко гише.
Заявката на желаната услуга става чрез натискане на съответния бутон, като клиентът получава билет с пореден номер и допълнителна информация за средно време на изчакване, брой чакащи клиенти и др.
Изпълнител на проекта е фирма „Моникомп България” ЕООД, която спечели обявения от МДААР търг с оферта за близо 915 хиляди лева.

Коментар