Fujitsu ще ползва технология на Онтотекст

Fujitsu, доставчик от Топ 10 на световния пазар за ИТ услуги, ще ползва софтуера на Онтотекст

Офисът на Fujitsu Technology Solutions в Мадрид закупи лицензи на клъстерната конфигурация GraphDB Enterprise, разработка на българската софтуерна компания Онтотекст.

Партньорството между Онтотекст и Fujitsu – седмия по големина доставчик на ИТ услуги в света и номер едно в Япония – датира от миналата година. Още три други доставчици на ИТ услуги от Топ 10 използват технологията на българската фирма като част от своите платформи с изкуствен интелект – InfoSys, Atos Origin и NTT Data.

Онтотекст обяви стратегическото партньорство с Atos и InfoSys през 2017 г., което вече доведе до няколко съвместни проекта. Everis, компания на NTT Data със седалище в Испания, също закупи лицензи на GraphDB Enterprise по-рано тази година.

Онтотекст е част от Сирма Груп Холдинг, а нейната технология е в основата на SENPAI – корпоративната платформа с изкуствен интелект на Сирма. Партньорството с глобални доставчици на ИТ услуги, консултанти и системни интегратори е част от стратегията на Онтотекст и Сирма за развитие на бизнеса.

Коментар