Два атрактивни дрона за въздушна фотография

Квадрокоптерът AOSENMA CG006 е мечтаният въздушен фотограф, оборудван с 1080P HD камера

Емоцията на въздушната фотография вече е достъпно удоволствие за всеки, благодарение на дроновете – тези чудновати летящи устройства, наричани още квадрокоптери, които все по-често виждаме да кръжат ниско в небето. Ето две такива устройства с множество функции и обещание за качествени снимки и видео.

Мъничък, но с много възможности е квадрокоптерът AOSENMA CG006. Това устройство с атрактивен дизайн се побира на длан в сгънато състояние за удобно носене, а когато е разтворен разкрива истинския си потенциал – на мечтания въздушен фотограф, оборудван с 1080P 5G WiFi HD камера и безчетков мотор, който намалява триенето и респ. отделяната топлина, за да работи по-ефективно.

В сгънато състояние, AOSENMA CG006 се побира на длан

Дронът, предлаган в онлайн магазина Tomtop, е пълен с функции – приема команди за движение във всички посоки, има „headless“ режим в случай, че „пилотът“ загуби ориентация, може да се задържа на определена височина, да се завръща автоматично, да излита и каца с натискане на един бутон, да следва своя стопанин, да извършва заобикалящи полети, да кръжи около зададена точка и т.н. Полетът е стабилен, благодарение на GPS позиционирането и системата за поддържане на височината.

AOSENMA CG006 лети стабилно 20 минути с едно зареждане на батерията

Можете да управляване прецизно AOSENMA CG006 с мобилно приложение, през безжична Wi-Fi връзка. Така например, да определите точка, около която квадрокоптерът да кръжи в определен радиус. Въобще, от приложението можете да зададете целия маршрут – от началната до крайната точка и вашият дрон ще го изпълни. Устройството тежи само 350 грама, а вградената батерия осигурява полет до 20 минути.

Можете да купите квадрокоптера тук: AOSENMA CG006 на цена от 131,85 евро в момента за ограничен бройки, с безплатна доставка.


С подобни възможности е и моделът MJX Bugs 5W, позициониран като идеалния дрон за начинаещи, които искат да опитат емоцията на въздушната фотография в реално време. Моделът е оборудван с качествена камера 1080P 5G WiFi HD и безчетков мотор за по-малко отделяна топлина по време на работа, а батерията с капацитет 1800 мАч осигурява полет на квадрокоптера в продължение на 15 минути.

Дронът MJX Bugs 5W е способен да развие скорост до 60 км/ч

6-осовият жироскоп поддържа стабилен полет на дрона. Пуснат на пазара по-рано тази година, MJX Bugs 5W идва с ново поколение устройство за дистанционно управление с обхват до 200-300 метра. Ако пилотът загуби ориентация, влиза в действие т.нар. „headless“ режим, който поема управлението на квадрокоптера. Предвидени са също функции за кръжене на определена височина, излитане, кацане и връщане на дрона на изходна позиция с натискане само на един бутон.

6-осов жироскоп поддържа стабилния полет на MJX Bugs 5W

MJX Bugs 5W е компактно устройство с размери 300х275х95 мм и тегло под 400 грама, което е способно да развие скорост до 60 км/ч. Нещо повече, камерата на квадрокоптера може да се фиксира върху смартфона чрез функцията Follow Me, за да следи и заснема движенията ви от конкретна перспектива във въздуха. При нощни мисии помагат ярките LED светлини.

Можете да купите квадрокоптера тук: MJX Bugs 5W на цена от 139,76 евро в момента за ограничени бройки, с безплатна доставка.

Коментар