Нов хит: прахосмукачка сервира бира

Освен, че разнася напитки сред гостите, роботът-прахосмукачка може да почиства килима

По пътя към масовата автоматизация и роботизация на офисите и домовете се раждат всякакви креативни идеи – от гениални до абсурдни. В коя категория попада тази – всеки сам ще прецени: пивоварната компания Stella Artois е проектирала „Технология за автоматизирано роботизирано сервиране“ (ТАРС), която превръща домашния робот-прахосмукачка в любезен келнер, разнасящ бира на гостите, докато своевременно чисти.

Понякога най-простите идеи имат най-голямо въздействие. Не се знае дали ТАРС ще промени хода на историята, но има потенциал поне да освободи домакина, за да се наслаждава на партито си заедно с гостите си. Напитките ще ги сервира робот.

ТАРС представлява семпла конструкция от плексиглас, състояща се от основа, която приляга върху роботизирана прахосмукачка, носеща колона и горна табла с кръгли отвори за поставяне на четири бирени бутилки, четири чаши и нещо дребно за хапване.

Освен, че разнася напитки сред гостите, роботът-прахосмукачка може, разбира се, да бъде настроен да почиства килима, така че да не остава много за почистване след партито. За домакина остава задължението да забавлява гостите си.

„Всеки може да свърже приятното домашно тържество с последващото тичане, бърсане и чистене – много повече, отколкото с приятното преживяване, хубаво изкараното време със семейството или приятелите“, казват от пивоварната. Това е и причината, поради която те лансират смелата идея за робота-сервитьор.

Тестовите ТАРС вече са разпродадени, казват от фирмата, но всеки, който има желание за подобна джаджа, може да си сглоби собствен ТАРС, благодарение на „направи си сам“ инструкциите, които компанията е публикувала онлайн. Видеото по-долу пък разкрива замисъла зад ТАРС.

Коментар