Майкрософт пусна RC1 версия на новия браузър

Майкрософт официално съобщи, че версия RC1 на браузъра Internet Explorer 8 е достъпна за даунлоуд. Това става няколко месеца след пускането на бета версията на IE 8. Майкрософт все още не е обявила кога ще излезе завършеният продукт, но в него не се очакват сериозни промени.
Версия RC1 (release candidate 1) предлага редица подобрения, направени в резултат на обратната връзка и препоръки, получени от софтуерни разработчици, организации и потребители от цял свят, уточниха от българския офис на компанията.
Подобренията основно са в скоростта на работа на браузъра, стабилността и съвместимостта му. RC1 предлага и усъвършенстван потребителския интерфейс, по-добра сигурност и по-добри възможности за запазване анонимността на потребителите, посочиха от Майкрософт.
Във версия IE 8 RC1 е намалено времето за стартиране на бразузъра, отварянето на нов таб и зареждането на страница. Потребителите могат по-лесно да се връщат на страници, които са посещавали, благодарение на новото поле Smart Address и подобреното Favorites поле.
По отношение на сигурността, IE 8 предлага повече защита срещу т.нар. фишинг атаки. Новият SmartScreen Filter предпазва потребителите от изпълнение на зловреден код и застрашаващи сигурността сваляния от интернет.
Включен и нов филтър, който помага в защитата срещу крос-скриптинг атаки – един от най-популярните начини за атакуване на уебсайтове.
В RC1 е въведена функционалност, която позволява на администраторите на сайтове да засичат и предотвратяват ClickJacking – зловредна техника за подмамване на потребителите да разкриват конфиденциална информация или да разрешават контрол върху компютъра си.
Добавени са и функционалности, които защитават анонимността на потребителите с подобрена възможности за изтриване на Browsing History. Опцията InPrivate Browsing помага на потребителите да запазват своята анонимност локално на компютрите си, като не допуска записването на cookies, временни интернет файлове и история на посещенията.
Нов режим за съвместимост, въведен с Internet Explorer 8 Beta 2, осигурява безпроблемна работа със сайтове, без да има нарушения във визуализацията или функционалността.
С новите функционалности за управление, включване и изключване на add-ons, потребителите имат повече контрол върху това какъв код работи в техния браузър.

Коментар