Visual Studio Code предпочитан от Google разработчиците

Над 4,5 милиона разработчици ползват софтуера Visual Studio Code (източник: CC0 Public Domain)

Софтуерът Visual Studio Code, създаден от Microsoft, се използва активно от Google разработчиците, според маркетинг директора на компанията от Редмънд – Крис Капосела, на когото се позовава CNBC.

Visual Studio Code представлява редактор на изходен код за Windows, Linux и macOS. Софтуерът се позиционира като „лек“ редактор за кросплатформени разработки на уеб и облачни решения.

От излизането на Visual Studio Code през 2015 г. досега броят на активните потребители, които пускат системата най-малко веднъж месечно, е нараснал до над 4,5 милиона души, сочи статистиката.

Според проучване на Stack Overflow от тази година, повечето разработчици посочват Visual Studio Code като най-популярната среда за разработка – пред Visual Studio и други инструменти за писане на код, вкл. Android Studio, Eclipse, Sublime Text и Vim.

През ноември т.г. лидерът в публичните облачни услуги Amazon Web Services (AWS) обяви, че разработва софтуер, който ще улесни работата с ресурсите на AWS от средата на Visual Studio Code.

Компанията Red Hat пък прогнозира, че през 2019 г. Visual Studio Code ще получи признание в качеството си на ултра-лека интегрирана среда за разработка (IDE), която обезпечава работа с различни езици за програмиране, вкл. Java, JavaScript, Go и Python.

Visual Studio Code е един от най-интересните продукти, които сме създали“, заяви финансовият директор на Microsoft Ейми Худ по време на конференцията „Deutsche Bank Technology Conference“ през септември тази година.

Даунлоуд: Visual Studio Code

Коментари по темата: „Visual Studio Code предпочитан от Google разработчиците”

добавете коментар...

  1. OpenSource

    VS Code наистина е доста добро и леко. Мисля че основната заслуга за това е причината, че е open source. Лично никак не съм фен на повечето майкрософтски продукти, но този наистина ме изненада приятно.

  2. дедо

    Я, редовния хейтър с редовните простотии! Чел-недочел и бълва злоба! Какви собствени хвалби, като става въпрос за мнения на най-различни разработчици? VS Code e open source – като ти е мръсен вземи го почисти вместо да мърсиш форумите с глупости!

  3. Anonymous

    Да, сами себе си да се харесват както и собствените си продуктляци. Като текство редактор и синтактичен оцветител може да е лек, но като пълно IDE е тромав и тежък гигабайти майкрософтски боклуци се инсталират като sdk, updates и т.н.

    Това е ефективно средство за замърсяване на отворения и чист код с боклуци от компания, която винаги е целяла да унищожава качествените продукти на конкурентния бизнес със своите боклуци.

Коментар