Microsoft патентова магнитен USB Type-C

Магнитна връзка ще улесни свързването на кабели към смартфони и таблети (източник: CC0 Public Domain)

Microsoft е подала патентна заявка за магнитно съединение по интерфейс USB Type-C. Подобна разработка ще позволи по-лесно свързване на USB кабели към мобилни устройства.

Според описанието на заявката, за която съобщава Patently Apple, наличието на магнити не изисква конекторът на кабела да се поставя в порта на устройството. Твърди се, че двете части могат да се съединят, дори ако се намират на относително голямо разстояние, без външно въздействие.

За отделяне на кабела от устройството е необходимо по-голямо от обичайното усилие от страна на потребителя, но това не причинява никакви щети на конструкцията.

В зависимост от размера на устройството, магнитите могат да се разположат над, под или встрани на USB Type-C порта. Магнити се вграждат и в конектора на кабела. Самият конектор/порт може да бъде не само USB Type-C, но и друг тип.

Заявката на Microsoft е подадена в патентното ведомство на САЩ през май 2018 г. и е публикувана на сайта на институцията тази седмица. Очаква се магнитният USB Type-C да намери приложение в бъдещите таблети Surface.

Коментари по темата: „Microsoft патентова магнитен USB Type-C”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    На никому ненужна прищявка. Когато се изчерпят възможностите да направят нещо наистина смислено и полезно – липсата я компенсират с подобни глупости магнитчета, заоблен дизайн, цветове, грапавини, релеф да има там и да вибрира и мига нещо.

    Накрая е ясно колкото да се каже, че има някаква новина, иновация, нов обновен жизнено важен продукт без който хората не мога да живеят докато не си го купят 🙂

  2. науй

    такива от кога гледам по китайските сайтове… кой какво патентовал!

  3. хе

    аз пък не искам връзка от разстояние, и кво праиме ся…

  4. Yo

    Ако го патентоват и стане ексклузивно за устройствата на Микрософт, никой няма да го ползва.

Коментар