Microsoft надникна в бъдещето преди 10 години (видео)

Работният кабинет е светъл, с изобилие от прозорци и стъклени прегради с функции на интерактивни дисплеи (източник: видео на Microsoft)

На прага на новата 2019 г. в интернет отново е актуално видео на Microsoft отпреди 10 години, в което компанията разкрива своята визия за технологиите на днешното време. Във фокуса на софтуерния гигант са интерактивните повърхности за работа и общуване.

Клипът започва със сцена, в която деца общуват свободно на различни езици с помощта на прозрачен интерактивен екран. След това на преден план излиза безрамков терминал в ролята на персонален компютър, ползван от учителка в самолет, заедно със сензорна бордна карта.

Фокусът по-нататък се измества към работния кабинет – той е светъл, с изобилие от прозорци и стъклени прегради. При необходимост, преградите се превръщат в сензорни екрани с различен размер. Не се виждат нито клавиатури, нито мишки, а вместо тях се използват прозрачни сензорни повърхности.

Смартфоните също са представени във видеото без рамки, като правоъгълници, напълно покрити с екран отпред, който се разделя лесно на два терминала. Клипът показва и ефектното взаимодействие на различни терминали.

 

Microsoft е подготвила серия от подобни видео клипове, посветени на бъдещето. Те са обединени под общото название „Productivity Future Vision“ и като цяло се фокусират върху интерактивните повърхности, използвани в различни човешки дейности.

Последното видео от поредицата излезе през 2015 година, припомня Reddit. То отразява визията на Microsoft за футуристични разработки от рода на холограмите, технологиите за 3D печат и сгъваемите таблети.

Коментари по темата: „Microsoft надникна в бъдещето преди 10 години (видео)”

добавете коментар...

  1. (c:

    И сега какво видяхме? Че микромеките са тотални некадърници в разработката на нови технологии 😀

    Ако видеото беше правено за телевизионно предаване, което обсъжда новите технологии, щеше да е прекрасно.

    Но, когато се прави от ниско интелигентни индивиди, които твърдят, че развиват технологии, съществува рискът да им лъснат задниците. Точно както става в момента с това видео.

    Много хубави картинки, но почти нито една от тези технологии не съществува. А, каквото съществува, е дело на други компании, не микромеките.

Коментар