Пикапи блокират зарядни станции на Tesla

Tesla се натъкна на неочаквана диверсия от страна на собственици на пикапи (снимка: Tesla)

Шофьори на пикапи превземат зарядни станции Supercharger в САЩ – изглежда, в знак на протест срещу компанията Tesla на Илон Мъск, става ясно от публикации в популярни уеб ресурси като Reddit и Elektrik.

Миналия месец три големи камиона блокираха достъпа до станциите за зареждане Supercharger в Северна Каролина. Това не е изолирано явление и дори вече е известно в EV общността като „icing“ на зарядна станция, или когато ICE (двигател с вътрешно горене) превозно средство заеме мястото на електромобил.

Най-често подобни случки са грешка от страна на шофьора или на някой, когото просто не го е грижа. Но последният такъв случай на Superchаrger станция на Telsa в Хикори изглежда различен, тъй като „пикападжиите“ там са действали агресивно и в знак на протест срещу Tesla.

Нещо повече, това може да се превърне в тенденция, тъй като и друг очевидец, на когото се позовава Reddit, е забелязал как пикапи превземат зарядна станция на Tesla. Съобщава се, че шофьорите на пикапи крещят ругатни срещу собствениците на Tesla, дошли да заредят колите си на Supercharger.

Показателно е, че пикапите блокират станциите за зареждане на електромобили във време на дълги пътувания, когато, разбира се, станциите са доста натоварени. Остава загадка какви са мотивите за подобна провокация.

В няколко щата законът разглежда като нарушение паркирането на място, маркирано за превозни средства, използващи различно гориво. Нарушителите могат да бъдат глобени за подобни действия.

Коментари по темата: „Пикапи блокират зарядни станции на Tesla”

добавете коментар...

  1. :)

    Да започнем оттам, че собствениците на Тесла са състоятелни, като същевременно са изключително нетолерантни към тези, които не могат да си позволят EV.

    Също така, в тубата има не малко видеа, които показват как собствениците на EV буквално блокират районите около тия Superchargers, докато си чакат реда да заредят.

Коментар