Носим сензор измерва pH нивата на кожата

My Skin Track pH се поставя директно върху кожата и измерва точно pH нивата в рамките на 15 минути (източник: L’oreal)

Носим сензор, придружен от мобилно приложение, измерва pH нивата на кожата и създава персонализиран режим за по-добра грижа за кожата. Прототип на устройството бе показан от козметичния гигант L’Oreal по време на изложението за потребителска електроника CES 2019 в Лас Вегас.

Научната и медицинска общност отдавна е установила връзката между pH нивата на кожата и често срещаните кожни проблеми, с които милиони хора се сблъскват всеки ден“, коментира Гайв Балуч, глобален вицепрезидент на технологичната лаборатория на L’Oreal. С новия продукт потребителите ще получат полезна информация за състоянието на тяхната кожа, така че да могат да намерят най-подходящите продукти за индивидуалните си нужди.

pH скалата варира от киселинна до основна, като спектърът на измерване е от 0 до 14. Здравословните стойности на pH за кожата са в леко киселинните нива от 4,5 до 5,5. Когато pH балансът е нарушен, дали заради фактори от заобикалящата ни среда, или по неясни причини, това може да доведе до възпалителни процеси.

Такива процеси често предизвикват или обострят обичайно срещани проблеми като сухота, екзема и атопичен дерматит. Милиони американци страдат от тези проблеми – например, според Националната асоциация по екземите, 1 от 10 американци (31,6 милиона души) има някаква форма на екзема.

My Skin Track pH е първият по рода си микрофлуиден сензор, измерващ pH нивата на кожата (източник: L’oreal)

Малък, тънък и подвижен, My Skin Track pH е първият по рода си микрофлуиден сензор, измерващ pH нивата на кожата. Устройството се поставя директно върху кожата и улавя количествата на пот в порите чрез мрежа от микроканали, предоставяйки точно pH измерване в рамките на 15 минути.

Докато досегашните методи на измерване на нивата на pH на кожата изискваха неподвижни електронни устройства или голямо количество пот за проба, My Skin Track pH улавя и генерира точни показания от минимални количества пот.

My Skin Track pH осигурява точно отчитане на pH нивата чрез двустепенен процес:

Първо, потребителят трябва да постави сензора на вътрешната страна на ръката си, оставяйки го на място за 5-15 минути, докато 2-те точки в центъра се оцветят.

След това потребителят трябва да отвори приложението My Skin Track pH и да направи снимка на сензора. Използвайки усъвършенстван алгоритъм, приложението анализира направеното pH измерване, за да определи здравословното състояние на кожата и да даде персонализирани препоръки за продукти на La Roche-Posay за грижа за кожата и pH баланс.

My Skin Track pH улавя количествата на пот в порите чрез мрежа от микроканали (източник: L’oreal)

Сензорът на L’Oreal грабна награда за най-иновативен продукт, представен на изложението CES 2019, в категорията „Носими устройства“. Той е разработен съвместно от L’Oreal и нейния бранд за грижа за кожата La Roche-Posay.

My Skin Track pH ще бъде доставен тази година на избрана група от дерматолози, партниращи си с La Roche-Posay в САЩ, като целта е продуктът да се тества, след което ще излезе на масовия пазар.

Коментар