AOC AGON 3 – извити геймърски монитори с 1 ms за реакция

Моделите AGON 3 достигат честота на опресняване 165 Hz и имат супер време за реакция от 1 ms

Извити геймърски монитори от трето поколение AGON на компанията AOC се очакват на пазара през януари. Подобрената серия включва моделите AG273QCG (Nvidia G-SYNC) и AG273QCX (AMD FreeSync 2 HDR).

Проектирани за запалени геймъри, моделите AGON 3 предлагат възможностите на своите предшественици AGON като честота на опресняване до 165 Hz, супер време за реакция от 1 ms плюс най-актуалните технологии като AMD FreeSync 2 HDR и освежен дизайн, който при модела AG273QCG допринася за спечелването на награда “Red Dot Design Award 2018”.

Благодарение на много високите честоти на опресняване от 165 Hz (AG273QCG) и 144 Hz (AG273QCX), краткото време за реакция на пикселите и технологиите за промяна на честотата на опресняване, и двата монитора са подходящи за бързи и динамични игри.

27-инчовият (68,6 см) AG273QCG е снабден с извит (1800R) TN панел с QHD резолюция (2560×1440) и поддържа Nvidia G-SYNC. Собствениците на съвместими Nvidia GPU могат да активират функцията G-SYNC, за да елиминират накъсването и насичането, като синхронизират честотата на опресняване на монитора с кадровата честота на графичния чип.

27-инчовият AG273QCG е снабден с извит TN панел с QHD резолюция 2560×1440

Високата яркост от 400 нита прави монитора подходящ за използване дори в ярко осветени стаи. Вградените говорители с мощност по 2 W и DTS сертификат допълват цялостния аудио-визуален пакет.

27-инчовият (68,6 см) HDR (High Dynamic Range) монитор AG273QCX е снабден с VA панел със същата извивка (1800R) и QHD резолюция. Благодарение на високата яркост от 400 нита, дисплеят поддържа стандарта VESA Display HDR 400. Освен това е налична AMD FreeSync 2 HDR поддръжка за ограничаване на входното закъснение, причинено от обработката на тоновете при HDR съдържание и за задължително активиране на Low Framerate Compensation (LFC), както и за елиминиране на накъсването на картината.

Статичният контраст на VA панела от 3000:1 и покритието на 90% от цветовото пространство DCI-P3 кара изображенията да оживяват с дълбоки черни тонове и вибриращи цветове, като същевременно предлага широки зрителни ъгли от 178°/178°. Двата говорителя по 5W при AG273QCX отговарят на стандарта DTS.

AG273QCX има статичен контраст от 3000:1 и покрива 90% от цветовото пространство DCI-P3

И двата монитора са снабдени с 3-странен безрамков панел, който позволява лесно създаване на мултимониторни конфигурации. Те са и много ергономични, предлагайки настройка по височина до 110 мм, както и завъртане и накланяне.

Зад панела се намира AGON Game Lights – осветление, което може да бъде персонализирано в 100000 цвята в съзвучие със съвременните хардуерни тенденции. То може да бъде настроено да се променя и с играта.

Стилната червена стойка на AG273QCG и сребристата стойка на AG273QCX стоят стабилно на бюрото, без да заемат много място. Извивката от 1800R при двата дисплея повишава потапянето в действието и създава комфортно визуално преживяване.

Познатата от предишни модели AGON стойка за слушалки, която може да се сваля, е с променен дизайн и вече е разположена и от двете страни на дисплея. За лесно използване по време на турнири и партита стойката се присъединява с едно кликване, без нужда от винтове, а удобната дръжка улеснява пренасянето. Новият дизайн на дистанционния контролер на AG273QCX AOC Game Pad позволява и лесна работа с различни настройки от OSD менюто.

И двата монитора предлагат:

  • AOC Game Color – потребителска настройка на насищането на цветовете за по-добри сиви нюанси и детайли на картината;
  • AOC Game Modes – специфични подобрения, насочени към различни игрови жанрове и наличие на 3 персонализирани профила;
  • AOC Shadow Control – за настройка на сенките за по-добра видимост в тъмните области, без това да влияе на останалата част от екрана;
  • AOC Dial Point – маркер за прицелване в центъра на екрана, който помага на играчите в шутърите;
  • FPS Frame Counter – брояч на кадрите в секунда в реално време;
  • Flicker Free технология – за намаляване на дискомфорта в очите и умората след дълги игрови сесии;
  • Ново OSD меню със свеж и модерен вид и софтуерно базирано G-Menu за още по-удобна настройка.

Препоръчителните крайни цени на AOC AG273QCX и AG273QCG са съответно 1369 лв. с ДДС и 1559 лв. с ДДС. Двата монитора се очакват на пазара по-късно този месец.

Коментар