LG Signature OLED TV R – първият навиващ се телевизор

LG Signature OLED TV R позволява на потребителите да променят личното си пространство, без да се съобразяват с големината на телевизора (източник: LG)

Първият в света навиващ се телевизор от следващо поколение OLED TV дебютира на изложението CES 2019 в Лас Вегас. Освен функция за навиване моделът LG Signature OLED TV R включва възможности за изкуствен интелект и се отличава с много високо качество на картината и звука.

В последните години основната тенденция при телевизорите е да увеличават големината на екраните си и разделителната способност. Големите и обемни стари телевизори доскоро доминираха пространството в домовете, но новите модели предлагат ултра тънки екрани и дизайн, който да е приятен акцент във всяко помещение.

Новият OLED телевизор на LG, представен на изложението CES 2019 в Лас Вегaс, има революционна функция за навиване. LG Signature OLED TV R позволява на потребителите да променят по своя преценка личното си пространство, без да се съобразяват с големината на своя телевизор, който неминуемо заема място в стаята.

Телевизорът има три функции на гледане – Full View, Line View and Zero View, които осигуряват гледане на телевизия по нов начин, благодарение на развитието на OLED технологиите.

Full View функцията включва голям екран с най-високо ниво на контраст, дълбочина и реализъм на картината. Изкуственият интелект за картината и звука, втора генерация интелигентни процесори α (Al-pha) 9 на LG и алгоритъм за дълбоко обучение дават на този телевизор редица предимства. Потребителите могат да работят с устройството с гласови команди чрез AI системата Alexa на Amazon и новите системи AirPlay 2 и HomeKit на Apple.

Освен функция за навиване моделът LG Signature OLED TV R включва възможности за изкуствен интелект (източник: LG)

С помощта на AirPlay 2 потребителите свободно могат да гледат видео от iTunes и други платформи за видео, музика и снимки. С HomeKit пък ще могат да контролират своя телевизор с помощта на Home приложението или през Siri.

Line View функцията позволява на една част от LG Signature OLED TV R да остане скрита, като тази възможност е полезна, когато не е необходимо да се използва пълният екран на телевизора. Потребителите могат да използват екрана за различни приложения, включително да го превърнат в часовник, който да показва часовото и метеорологичното време, да го използват за музикални приложения или за Home Dashboard или пък за виртуална рамка за снимки.

С функцията Zero View всичките 65 инча на LG Signature OLED TV R се скриват и телевизорът се навива в своята основа. Дори и с тази функция обаче потребителите могат да се наслаждават на музика и друго аудио със системата Dolby Atmos.

Коментар