Изборът на iPhone или Android отразявал същността на човека

Младежите и жените предпочитали iPhone пред Android, според научно изследване (източник: CC0 Public Domain)

Група учени се опита да разбере защо човек избира iPhone или смартфон с Android. Проучването на специалисти от университетите Линкълн и Ланкастър във Великобритания разкрива интересни съответствия в двете категории.

Оказва се, че смартфонът е отражение на навиците и темперамента на човека. Така например, учените установили, че собствениците на iPhone са по-емоционални, отколкото притежателите на Android.

Освен това хората, които купуват iPhone, в повечето случаи не са искрени, за разлика от тези, които избират Android устройства, е друг интересен извод от проучването.

Смартфоните на Apple се купуват по-често от младежи, както и от жени, докато повечето мъже предпочитат Android устройства – и това са предимно възрастни мъже, твърдят изследователите.

В допълнение, те открили, че в повечето случаи притежателите на iPhone не са много по-богати от хората, използващи смартфони с Android, но за тях е важно да демонстрират определен статус.

Коментари по темата: „Изборът на iPhone или Android отразявал същността на човека”

добавете коментар...

  1. Dragunov

    Няма такава разлика. Първо колкото и ПРОГРАМИСТИ И ИТ ТЕХНИЦИ да попитате разликата е в софтуера едните си мислят, че са линукс но грешат (android) те са само 10% линукс доказателство за това е .apk файла който си е чиста java освен това бай гоогъл ги следи и записва дори когато се усамотят в тоалетната!!!!! Apple от своя страна предлагат разширение .deb което е чист UNIX за незнаещите и ВСЕзнаещите!!!! Да цената е по висока но аз лично не познавам човек който да се оплаче от сеч на iphone, хакване или ВИРУСИ КАКТО И ОТКЛЮЧЕН ОТКРАДНАТ!!!! Замислете се. А на хорицата който не им изнасят фактите книги коооооооолкото искат да прочетат!?!?

  2. :)

    Anonymous, не си съвсем прав. Епъл привлича много хора с екосистемата си (да знам, изтъркано е, но мен точно това ме радва). Аз например съм страхотен почитател на тяхната OS X и я ползвам от над 10 години. Покрай нея видях колко е удобно да си хвърля телефона някъде в къщи и да мога да получавам обаждания, съобщения и всичко важно за мен на всяко едно епълско устройство. Няколко пъти съм се опитвал да мина на андроидни устройства и винаги са ме разочаровали след няколко месечена употреба и съм се връщал обратно.

  3. Anonymous

    По-скоро изборът си е преброяване на дебилите – какъвто и айфон да излезе, винаги има в пъти по-добри и същевременно в пъти по-евтини андроид телефони. Хайде заради снобарщина разбирам да се избира по-скъпия телефон, но когато има такива, които го превъзхождат многократно по харакеристики и ти пак избереш него – там вече идва дебилщината

  4. :)

    Anonymous , ако можеше да пишеш и грамотно ….

  5. Yo

    Който се е занимавал с наука знае колко много грешки има в такива проучвания. Колко представителна е извадката, доколко различната възраст, държава и околна среда влияят на резултатите – и дали въобще хората могат да се групират на искрени, емоционални и т.н. Такива проучвания се правят главно за пресата.

  6. Anonymous

    не са нужни никакви супер изследвания, защото хората айфонци са доказани и изявени снобари ограничени комплексари.

    Изобщо честата употреба на каквито и да било смартфони води до умствено увреждане и хвърлени пари на вятъра за пълни глупости.

  7. ДАЙ МУ БАТЕ

    А има и хора, на които просто им е писнало от това да се притесняват дали след поредния ъпдейт на Андроид, телефончето им за 999лв на промоция няма да почне да забива, загрява и т.н. Спрете се вече с тези деления между “айфонци” и “андроидци”. Изследването е направено върху някакви си англичани…не слагайте всички под общ знаменател и да си правите грешни заключения (защото маркетинга ВИ е промил главата)

  8. unicata

    охххх, заболя ме главата

  9. Българин

    Така е. Тези с айфоня са хора много по-склонни да дават пари за глупости, защото маркетинга им е промил главата. Разликата между айфоня и един андроид телефон е в парите, които ябълката плаща за реклама.

  10. Аман

    тва си е верну! Айфоняците сме пичуйе, готяни пекани слечове, ръгани с мангизи! андроидите са пропадлеци, лозари и бедни кат пуганци ве!!

Коментар